More


  Buget local axat pe investiţii la Carei

  - Advertisement -

  conca

  În cadrul şedinţei ordinare de ieri, consilierii locali careieni au aprobat bugetul local pentru anul în curs, în valoare de 57,134 milioane lei, cu 4% mai mare decât cel realizat în anul precedent. Din aceşti bani, 21,14 milioane lei sunt alocaţi investiţiilor. Primarul Eugen Kovacs a caracterizat bugetul pe acest an drept un buget de investiţii, în condiţiile în care 37% din buget a fost alocat pentru finanţarea investiţiilor.

  Un buget de investiţii
  La dezbaterile privind bugetul local, consilierul local Ilie Ciută a reclamat faptul că este un buget de consum, cerând fie reducerea salariilor sau a posturilor, fie diminuarea cheltuielilor aparatului administrativ. Primarul Eugen Kovacs a declarat că este vorba de un buget de investiţii, în niciun caz unul de consum. Acesta a arătat că bugetul realizat anul trecut a fost de 54,6 milioane lei, în timp ce bugetul pe acest an a fost prognozat la nivelul sumei de 57,13 milioane lei, din care 21,14 milioane lei sunt alocaţi investiţiilor. Potrivit primarului Kovacs, deşi salariile angajaţilor Primăriei Carei sunt asigurate integral, mai lipsesc un milion de lei pentru salariile profesorilor până la finalul anului şi 2 milioane lei pentru cheltuielile materiale ale Consiliului Local.

  Buget cu 4% mai mare
  City managerul Beko Tamas a arătat că bugetul pe 2014 este cu 4% mai mare decât cel de anul precedent, iar secţiunea de dezvoltare reprezintă circa 37% din valoarea sa totală. Pentru plata creditelor a fost alocată suma de 4,5 milioane lei. Din aceşti bani, 1,9 milioane lei vor fi acoperiţi din surse proprii, iar 2,6 milioane lei din fonduri rambursabile de la Uniunea Europeană. Un milion de lei din rambursarea fondurilor UE au fost deja viraţi băncilor în cursul lunii trecute. Bugetul local pe 2014 a fost aprobat, chiar dacă cei cinci consilieri liberali au votat împotrivă.
  Supărat din cauza atacurilor venite din partea liberalilor, primarul Kovacs le-a reproşat că, în loc să facă lobby pentru atragerea de fonduri guvernamentale de la ministerele conduce de penelişti, doar critică şi atacă activitatea administraţiei locale.

  Studiu de fezabilitate pentru drumul din Ianculeşti
  În continuarea şedinţei, consilierii locali au aprobat bugetul pe 2014 al instituţiilor de învăţământ finanţate din venituri proprii, al Centrului Cultural, al Administraţiei Pieţei şi al Spitalului Municipal Carei. De asemenea, a fost alocată suma de 40.500 lei pentru achiziţionarea a 300 de exemplare din cartea “Istoria de o mie de ani a familiei Karolyi”, suma de 24.500 lei pentru editarea a trei cărţi promoţionale. Consilierii locali au aprobat şi studiul de fezabilitate privind reabilitarea Drumului Comunal 120 din satul Ianculeşti. Costurile estimative ale investiţiei sunt de 1,69 milioane lei, din care valoarea lucrărilor de construcţie şi montaj de 1,485 milioane lei.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare