Buni doar o repriză…oli

Olimpia și Gloria Bistrița s-au întâlnit sâmbătă la prânz într-un ultim amical înaintea startului oficial de sezon din Liga a 2-a. Cele două colege de serie au controlat câte o repriză fiecare, Olimpia a câștigat primele 45 de minute, iar partea a doua le-a revenit oaspeților , 3-0. S-a terminat până la urmă cu un 3-1 pentru Gloria care lasă loc de multe semne de întrebare în jocul elevilor lui Csik.

Olimpia începe partida cu ”cadetul” Anca Trip în poartă și cu noile achiziții Szalkai (jucător venit pe axa Chiajna-Timișoara) și Boștină în teren. Cu Bujor în rol de ”play maker”, galben-albaștrii se instalează în jumătatea de teren a oaspeților și pun din start presiune pe poarta veteranului Albuț.

Bălău înscrie în minutul 7 doar că reușita lui e anulată pe motiv de fault în atac. Gavrilescu centrează pentru Boștină în minutul 20 dar vîrful adus de la ACS Poli ratează de puțin ținta. În minutul 25 Bujor deschide scorul cu o execuție înșelătoare dintr-o lovitură liberă de la 20 m.

Olimpia joacă cu fundașii centrali la mijlocul terenului și lasă impresia că se va impune lejer în fața unei candidate la promovare…

De la vestiare ies însă parcă alte echipe…Olimpia e de nerecunoscut, în vreme ce Gloria controlează autoritar jocul iar în minutul 57 reușește egalarea. Munteanu îi face cadou o pasă de gol lui Curtuiuș care singur cu Anca nu iartă…1-1. Bujor are totuși șansa unei duble, pe contraatac acesta trimite printre picioarele lui Albuț din 10m doar că mingea trece la o palmă de poartă…

Csik schimbă jumătate de echipă pe final iar acest lucru dereglează total jocul Olimpiei. Gloria profită din plin iar în minutul 88 Curtuiuș scoate un penalty, transformat de Nalați, pentru ca în minutul 90 același Curtuiuș să înscrie cu capul pentru 3-1.

Un ultim test din păcate ratat de Olimpia. Care chiar dacă a dominat prima repriză a rămas apoi datoare în ultimele 45 de minute… Să sperăm că până la ora meciului cu UTA „mecanismul va fi reglat” de cei trei tehnicieni, Csik ,Bolba și Dragomir și că galben-albaștrii vor putea evolua 90 de minute așa cum au făcut-o în prima parte a meciului cu Gloria!

Partida jucată pe o ploaie sîcîitoare a făcut ca terenul să devină extrem de greu. Au arbitrat Ovidiu Mazilu, Sergiu Neichi și Dănuț Costea.
Olimpia va juca sâmbătă de la ora 11 acasă cu UTA Arad în primul meci oficial din liga a 2-a din 2014.

OLIMPIA: Anca – Muntean, Bălău, Ene, Iuhas, Micaș, Villand, Gavrilescu, Szalkai, Bujor, Boștină. În partea a doua au intrat Feier, Svarczkopf, Roghină, Prodan, Dragoș, Faur și Kinczel.

GLORIA: Albuț, Țârcă, D. Matei, Chibulcutean, D. Sânmărtean, O. Bucur, Mărginean, Țegle, Polgar, Curtuiuș, Brumă. După pauză au evoluat și Colța, Nalați, Fizeșan, Jarda, Șușu și Gașpar, ultimii doi împrumutați de la Gaz Metan Mediaș.
Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts