More

  Concurs judeţean de recitare din poezia românească, la Zalău

  „Primăvara Poeziei”  a ajuns la a XIV-a ediție
  Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, în colaborare cu  Consiliul Judeţean Sălaj (CJS) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Sălaj, va organiza în data de 12 aprilie, de la ora 9.30, în cadrul evenimentului cultural „Primăvara Poeziei” – ediţia a XIV-a, un concurs județean de recitare din poezia românească.
  Concursul îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze tinere talente în acest domeniu, adresându-se tuturor elevilor înscrişi la şcolile gimnaziale (clasele V-VIII), licee şi colegii din judeţul Sălaj.
  Concursul se va desfăşura pe două secţiuni. Elevii din şcolile gimnaziale (cls. V – VIII), vor pregăti pentru concursul de recitare două poezii din autorii cuprinşi în programa şcolară, dar cu alte texte decât cele studiate, iar elevii din licee şi colegii, care vor pregăti pentru concursul de recitare trei poezii: una de dragoste, una patriotică şi una satirică, din autorii cuprinşi în programa şcolară, dar cu alte texte decât cele studiate.
  Înscrierile se vor face până în data de 10 aprilie 2014, pe baza fişei de participare alăturată regulamentului. Concurenţii care se încadrează în prima secţiune (şcoli gimnaziale cls. V – VIII) se vor prezenta la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, sâmbătă, 12 aprilie 2014, la ora 9.00, concursul urmând să înceapă la ora 9.30.
  Concurenţii care se încadrează în secţiunea a doua (licee, grupuri şcolare şi colegii) se vor prezenta la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, sâmbătă, 12 aprilie 2014, la ora 9.00, concursul urmând să înceapă la ora 9.30.
  Comisia de jurizare va fi alcătuită din personalităţi şi specialişti în domeniul literaturii. Se vor acorda premii în valoare netă şi diplome.

  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE