More

  Cronicile Cenaclului Afirmarea, lansate la Muzeul Judeţean

  lansare

  Un eveniment editorial s-a desfăşurat sâmbătă la Muzeul Judeţean, unde profesorul Carol C. Koka şi-a lansat cartea ”Cenaclul Afirmarea 2013 – Cronici de cenaclu”. La lansare au participat directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu, George Vulturescu, omul de cultură şi realizatorul Nord Vest TV, Voicu D. Rusu, scriitorul şi istoricul dr. Viorel Câmpean, editorul Editurii “Inspirescu”, George Terziu, conducătorul Cenaclului “Afirmarea”, Ion Bala, care a fost gazda manifestării, alţi membri ai cenaclului, precum şi alţi oameni de cultură.
  Voicu D. Rusu i-a felicitat pe membrii cenaclului “Afirmarea” întrucât duc mai departe tradiţia. Şi, nu în ultimul rând, a apreciat răbdarea autorului de a consemna şedinţă de şedinţă, timp de un an, activitatea cenaclului. Istoricul dr. Viorel Câmpean a spus că Cenaclul “Afirmarea” nu are o revistă proprie şi că acest volum este bine venit, întrucât va apărea în toate bibliotecile. George Terziu a spus că această carte a apărut ”ca un meteor” şi că este foarte greu de a extrage esenţa din cadrul şedinţelor de cenaclu. La final, i-a acordat profesorului Carol C. Koka o diplomă de onoare din partea editurii pentru promovarea culturii. Despre autor au mai vorbit Ovidiu Mica, Vasile Bărbuş Creţu şi Loredana Ştirbu.
  Autorul Carol C. Koka a declarat că acest volum a apărut întrucât ca şi profesor de istorie a hotărât să adune sâmbătă de sâmbătă şedinţe de cenaclu pentru generaţiile care vor urma. Programul artistic a fost susţinut de Georgeta Govor şi Angela Munteanu, dar şi de Grupul Folk “Emilian Onciu” de la Palatul Copiilor Satu Mare, coordonaţi de profesorul Sorin Berindei, grup din care fac parte Gabriel Koka, Abel Varga, Andrada Hamza şi Diana Şereş.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE