More


  Declaraţii fiscale scadente la data de 25 februarie

  - Advertisement -

  declaratii

  Persoanele impozabile care la data de 31 decembrie 2013 erau înregistrate în scopuri de TVA, a căror cifră de afaceri efectiv realizată la acea dată este inferioară sumei de 220.000 lei, au obligaţia să depună formularul 392A “Declaraţia informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2013”. Nu se depune formularul 392A dacă persoanele impozabile nu au desfăşurat livrări de bunuri şi prestări de servicii în anul 2013, în interiorul ţării.
  Persoanele impozabile care la data de 31 decembrie 2013 nu erau înregistrate în scopuri de TVA, a căror cifră de afaceri realizată la acea dată, excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 de lei, au obligaţia să depună formularul 392B “Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul 2013”. Nu se depune formularul 392B dacă persoanele impozabile nu au desfăşurat livrări de bunuri şi prestări de servicii în anul 2013, în interiorul ţării şi /sau achiziţii efectuate în ţară.
  Termenul de depunere a acestor formulare pentru anul fiscal 2013 este până la data de 25 februarie, inclusiv. Aceste declaraţii în format hârtie, însoţite de formatul electronic se depun la registratura organului fiscal competent sau la poştă, prin scrisoare recomandată. Formatul electronic se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice, pus la dispoziţie, gratuit, de unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img