More


  Doleanţele sătmărenilor, ascultate de preşedintele Ştef

  - Advertisement -

  Ardud

  Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a început ieri seria audienţelor în judeţ, primele localităţi în care acestea au avut loc fiind Ardud, Beltiug şi Socond. Zecile de cetăţeni din zonă care s-au prezentat la aceste audienţe au ridicat probleme ce vizează activităţile culturale şi artistice, dar şi de natură edilitară, religioasă şi personale.

  Ardudanii îşi doresc o casă de cultură şi o sală de sport
  La audienţele de la Ardud, directorul Casei de Cultură, Mircea Câcu, a ridicat prima problemă ce priveşte în mod direct comunitatea din care face parte şi anume înfiinţare unei case de cultură, în oraşul Ardud. “Prin Casa de Cultură am putea să angrenăm mai multe activităţi culturale şi să încercăm să atragem şi mai mult turism în zonă. Un oraş ca şi Ardudul merită pe deplin o casă de cultură”, a mai declarat acesta. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a informat că proiectul este deja depus în cadrul Companiei Naţionale de Investiţii şi că se va demara în acest an.
  O altă problemă a fost menţionată de Tudor Barbul în ceea ce priveşte sala de sport din Ardud. “După cum bine ştiţi, la Ardud, anul trecut, a avut loc un turneu internaţional la care au participat sportivi din opt ţări, plus alte două competiţii naţionale. Avem o problemă în ceea ce priveşte acreditarea sălii, din păcate aceasta nu a fost proiectată cu tribune, iar normele europene ne impun acest detaliu. Dacă nu reuşim să rezolvăm problema extinderii acestei săli şi să o ridicăm la standardele cerute, riscăm ca în acest an să nu mai primim acreditare pentru a organiza ce-a de-a şasea ediţie a acestui Campionat Internaţional”, a declarat Barbul.
  Adrian Ştef i-a asigurat că va căuta o rezolvare la această problemă. “Campionatul Internaţional, de la Ardud, nu doar că reprezintă un eveniment foarte important pentru oraş, dar este şi un proiect foarte important pentru tot judeţul Satu Mare. Ştiu că majoritatea sportivilor care ne-au reprezentat în acest an sunt de aici din zona noastră, trebuie să ne promovăm valorile şi să încercăm să rezolvăm acest impediment care ne poate afecta organizarea campionatului”, a mai declarat Adrian Ştef.
  Primarul Ovidiu Duma a mai amintit câteva probleme importante pentru Ardud cum ar fi: sprijin pentru organizarea evenimentelor culturale în Ardud, introducerea şcolilor din oraş într-un program de reabilitare termică, stategia de dezvoltare a Ardudului ca oraş turistic medieval etc.

  Băile de la Beltiug, principalul proiect pentru comună
  La Beltiug, principala discuţie s-a purtat în jurul proiectului “Băile Beltiug” cu izvoare de ape oligiminerale. Preşedintele Consiliului Judeţean i-a informat că pentru acest proiect se încearcă variante de a-l introduce în program, deoarece încă nu s-a deschis o axă pe turism.
  O altă doleanţă a cetăţenilor din Beltiug a fost primirea unui sprijin financiar pentru restaurarea bisericilor din comună, trei dintre acestea fiind monumente arhitecturale (Biserica de lemn din Bolda “Adormirea Maicii Domnului” – veche de peste 500 de ani, Biserica Romano-Catolică “Sf. Ladislau” din Beltiug şi Biserica Romano-Catolică “Sf. Erasmus” din Şandra – ambele vechi de peste 350 de ani). Adrian Ştef i-a informat că aceste trei biserici monument s-ar putea restaura printr-un proiect cu specialişti de la Muzeul Judeţean Satu Mare.

  Probleme cu apa potabilă în Soconzel
  Un grup de persoane din satul Soconzel s-au prezentat preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, pentru a le rezolva problema cu apa potabilă din localitate. În sat se găsesc doar două izvoare cu apă potabilă iar oamenii sunt nevoiţi să poarte apa cu găleţile la locuinţe. “Trebuie să evaluăm ce ar însemna investiţia pentru executarea reţelei principale de apă potabilă prin satul Soconzel. Proiectul acesta am să-l propun Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare APĂ (A.D.I. APĂ) ca să vedem cum putem rezolva această problemă delicată”, a declarat Adrian Ştef.
  Alte probleme ridicate de cetăţenii din comuna Socond au fost: renovarea unei clădiri, în satul Cuţa, pentru a servi ca şi cămin cultural, precum şi solicitarea unor tuburi de beton pentru repararea unor podeţe aflate la ieşirile din comună, ambele probleme fiind rezolvate prin sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img