More



    Elevii din clasele terminale, în febra simulărilor

    simulare

    În toate şcolile sătmărene se află în plină desfăşurare organizarea simulărilor pentru evaluările naţionale şi pentru bacalaureat la care vor participa, în total, 9.627 de elevi de clasa a VIII-a, respectiv clasele a XI-a şi a XII-a. Simulările pentru evaluările naţionale vor începe mâine, în timp ce pentru Bac vor debuta în data de 3 martie.

    Potrivit ordinului ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, aceste simulări au ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional şi de a optimiza rezultatele obţinute de elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.

    Simulările pentru evaluările naţionale vor începe marţi, 18 februarie, cu proba la Limba şi literatura română, urmată a doua zi de proba scrisă la Matematică. Ultima probă, Limba şi literatura maternă, va avea loc în 20 februarie, iar afişarea rezultatelor va fi făcută în data de 7 martie. La simularea evaluării naționale sunt așteptați cei 3.299 de elevi de clasa a VIII-a, ale căror lucrări se vor corecta în patru centre zonale de evaluare.

    La simulările pentru examenele de bacalaureat, care vor debuta pe data de 3 martie, vor participa 3.828 de elevi de clasa a XI-a şi 2.500 de elevi de clasa a XII-a. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică și istorie. Pentru elevii claselor a XII-a simularea examenului de bacalaureat se organizează la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

    Prima probă, la Limba şi literatura română, va avea loc în data de 3 martie, urmată a doua zi de cea la Limba şi literatura maternă. În data de 5 martie se va desfăşura simularea la proba obligatorie a profilului, iar în data de 7 martie proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele la aceste simulări vor fi cunoscute în data de 14 martie. Rezultatele obținute de elevi la probele din cadrul simulărilor naționale nu se contestă, iar notele nu vor fi trecute în catalog. Aceste rezultate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE