imona Pop pe tabloul principal, Amalia Tătăran pe 78scrima

Sâmbătă şi duminică, la Budapesta, în Ungaria, s-a desfăşurat primul Grand Prix de spadă feminin. Din România au participat opt spadasine, printre care şi sătmărencele Simona Pop de la Steaua şi Amalia Tătăran de la CS Satu Mare. Din păcate, cele două nu au reuşit clasări foarte bune, însă este de înţeles. Simona trece printr-o perioadă dificilă, din cauze pe care nu le vom mai aminti, iar Amalia este încă în creştere. În total, la Budapesta au participat 149 de spadasine.

Amalia Tătăran, care l-a avut alături şi pe antrenorul Francisc Csiszar a reuşit să se califice pe tablou, după ce a trecut de grupe. Din păcate s-a oprit în primul tur preliminar. A pierdut la limită, 14-15, confruntarea cu rusoaica Olga Kochneva. În urma acestei înfrângeri, sportiva de la CS a încheiat concursul pe locul 78.

Simona Pop a reuşit o clasare mai bună. După ce sâmbătă s-a calificat pe tabloul principal de 64, ieri, Simona a pierdut în primul tur. A fost învinsă cu 15-12 de suedeza Johanna Bergdahl. Sătmăreanca a fost foarte aproape de o calificare în 32, având în vedere că a condus cu 12-9, după care însă a cedat inexplicabil, primind şase tuşe. Astfel, a părăsit concursul, în clasament terminând pe locul 40.

Ana Maria Constantin a fost învinsă în turul doi de Tiffany Geroudet din Elveţia, iar Raluca Sbârcea, cea de-a patra sportivă din România calificată pe tabloul principal a fost învinsă cu 15-14 de Monika Sozanska (Germania).

Vă reamintim că în prima zi, Amalia Tătăran, Maria Udrea, Bianca Benea şi Ioana Dumitru au părăsit concursul sâmbătă. La ora la care am scris aceste aspecte, Ana Maria Brânză era calificată în semifinalele competiţiei, unde a întâlnit-o pe rusoaica Shutova Lyubov.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts