More

    „Împreună pentru o îngrijire mai bună în bolile rare”, campanie națională pentru Ziua Bolilor Rare

    3

    Sub sloganul „Împreună pentru o îngrijire mai bună în bolile rare”, Asociaţia Prader Willi din România (APWR), a lansat marţi, 4 februarie, campania naţională pentru Ziua Bolilor Rare, marcată pe data de 28 februarie.

    „În 4 februarie este marcată Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului, tocmai de aceea motivaţia în alegerea acestei date este de solidaritate cu pacienţii afectaţi de cancere rare în lupta lor pentru o îngrijire mai bună”, a precizat Dorica Dan, preşedintele Asociaţiei Prader Willi România și a Alianței Naționale pentru Boli Rare.
    Dorica Dan a precizat că la nivel naţional, atât pacienţii cât şi specialiştii implicaţi în diagnosticarea şi managementul bolilor rare, organizează activităţi de sensibilizare cu privire la bolile rare pe tot parcursul lunii februarie.
    De asemenea, tot în această lună, vor fi organizate trei marşuri de solidaritate cu pacienţii afectaţi de boli rare în Zalău, Carei şi Timişoara și vor avea loc campanii de informare stradală în minim zece oraşe din ţară, printre care se numără: Zalău, Carei, Oradea, Timişoara, Alba Iulia, Bucureşti, Turda, Iaşi, Târgu Mureş, Arad.
    Campania va mai cuprinde workshopuri şi conferinţe organizate în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca şi Zalău, precum și activităţi de conştientizare în şcoli şi grădiniţe, unde se va desfăşura şi un concurs de artă pentru elevi, pe tema “Împreună, pentru o îngrijire mai bună în bolile rare”.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE