More

    Inimă din inimă de Valentine’s Day

    inima

    În afară de a-şi declara dragostea, sătmărenii nu s-au uitat la bani când a fost vorba de a-şi face cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor. Magazinele de specialitate, şi vânzătorii ambulanţi s-au pregătit pentru această zi. Obiectele în formă de inimioară, de la perniţe şi rame pentru fotografii până la lumânări, sau ursuleţii de pluş au fost cele mai frecvente cadouri cumpărate de sătmăreni de Valentine’ s Day. Bineînţeles, nu au lipsit nici florile, trandafirii roşii fiind cei mai căutaţi.

    Vântări nu prea mari
    În afară de inimi din pluş, perniţe sub formă de inimioară sau lumânări, sătmărenii nu au prea avut alte alternative pentru a cumpăra cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor, nici în magazinele de specialitate nici la vânzătorii ambulanţi. Singurele obiecte care nu aveau formă de inimioară era ursuleţii din pluş. În această situaţie, cel mai frecvent cadou oferit de sătmăreni persoanelor iubite a fost inima, sub diferite forme.

    Spre exemplu, la vânzătorii ambulanţi din zona centrală a municipiului Satu Mare, o astfel de inimă sub formă de perniţă costa circa 30 de lei, în timp ce preţurile la ursuleţii de pluş oscilau între 60 şi 80 de lei bucata. Comercianţii nu s-au lăudat însă cu vânzări foarte mari, de vină fiind şi ploaia care a început să cadă după-amiază. “Au fost vânzări, dar nu foarte mari. Ne aşteptam să crească după-amiază dar ploaia ne-a cam încurcat planurile. Vânzările din acest an au fost cam la acelaşi nivel cu cele de anul trecut”, ne-a spus unul dintre vânzători.

    În magazinele de specialitate, oferta era ceva mai bogată, iar vânzările au fost ceva mai consistente. De aici sătmărenii au putut cumpărat inimi din pluş roşii, de diferite mărimi, la preţuri oscilând între 27.5 şi 99 de lei dar şi rame de fotografii în formă de inimă, la 17,5 lei, căni în formă de inimă, la preţuri oscilând între 8.5 şi 18,5 lei dar şi lumânări având aceeaşi formă, cu preţuri oscilând între 4,5 şi 12 lei, în funcţie de dimensiune. “Au fost ceva vânzări azi, dar nu ceva spectaculos. A fost pe măsura aşteptărilor”, ne-a declarat şefa unui astfel de magazin.
    Cei cu dare de mână au putut cumpăra şi cadouri mai scumpe, cum ar fi un parfum fin, însă aceştia au fost foarte puţini.

    Florile, la mare căutare
    Poate cele mai apreciate cadouri de Valentine’ s Day au fost florile. Potrivit florarilor, trandafirii roşii au fost cei mai solicitaţi ieri. “Trandafirii roşii au trecut cel mai bine, fie că a fost vorba despre buchete, fie că a fost vorba despre coşuleţe. Au fost cumpărate şi alte flori, însă trandafirii roşii au avut cea mai bună trecere”, ne-a declarat unul dintre florarii sătmăreni.

    Coşuleţul de trandafiri roşii costă 40 de lei, în timp ce firul costă 10-12 lei bucata. Florarii spun că vânzările au fost pe măsura aşteptărilor lor, însă sunt de părere că dacă după-amiază nu ar fi plouat vânzările ar fi fost şi mai mari.
    După cadourile oferite persoanelor iubite, sătmărenii care şi-au făcut rezervări din timp au încheiat Valentine’ s Day cu o petrecere la unul dintre localurile sătmărene.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE