More


  Interviuri la Biblioteca Judeţeană

  - Advertisement -

  biblioteca

  Biblioteca Judeţeană Satu Mare a organizat ieri, în Sala multimedia, o întâlnire a ziariştilor sătmăreni Sike Lajos, Elek György şi Ştefan Stahl şi o serie de personalităţi care s-au lăsat intervievate. La eveniment au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Rudolf Riedl, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare, Felician Pop, conducerea Bibliotecii Judeţene Satu Mare, formată din directorul Lacrima Camelia Istrăuan şi directorul adjunct Robert Laszlo, iar moderator a fost bibliotecarul, traducătorul şi ziaristul Veres István.

  Activitatea a fost organizată sub genericul “Confruntare” şi s-a dorit a fi un dialog deschis între gazetari şi publicul participant pentru a evidenţia aspecte legate de activitatea ziariştilor aflaţi în postura de a fi faţă în faţă cu diferite tipologii de persoane în vederea realizării interviului, ca gen publicistic.
  „Din perspectiva bibliotecarilor, prin acest gen de activităţi pe care le derulăm în spaţiul dominant al cărţii şi al informaţiilor, încercăm să atragem spre bibliotecă segmente de public erudit şi elitist. De această dată, în centrul atenţiei noastre se află gazetarii din spaţiul mass mediei locale de limbă maghiară şi comunitatea maghiarilor din Satu Mare. Indiferent de limba în care au fost redactate ştirile care s-au scris despre bibliotecă, ele au fost întotdeauna corecte şi obiective iar noi apreciem acest aspect”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene, Lacrima Camelia Istrăuan.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img