More


  Ioan Mircea Paşcu, pe loc eligibil pe lista PSD pentru PE

  =

  cover-3

  Conducerea PSD s-a întrunit ieri în ședința Comitetului Executiv pentru a adopta lista cu candidaturi pentru europarlamentare. Au fost prezenți la întrunire președintele Victor Ponta, președintele executiv Liviu Dragnea, secretarul general Andrei Dolineaschi, alături de miniștri şi președinți de filiale, printre care și șeful Organizației PSD Satu Mare, Mircea Govor. Social-democrații au decis să meargă la europarlamentare pe liste comune cu PC și UNPR.

  În acest context, Victor Ponta a declarat că nu a respins niciodată varianta unei candidaturi comune cu PNL pentru PE, dar nu s-a concretizat “din cauza unor probleme de negociere internă”. Conducerea social-democrată a votat lista de candidaturi pentru PE. În fruntea listei se află europarlamentarul Corina Crețu, urmând apoi pe pozițiile doi și trei, Ecaterina Andronescu și Cătălin Ivan. Printre candidaturile eligibile se mai situează ministrul Comunicațiilor, Dan Nica, consilierul premierului pe problemele romilor, Damian Drăghici, ministrul pentru IMM-uri, Maria Grapini, actualii europarlamentari Daciana Sârbu, Ioan Mircea Pașcu, Viorica Dăncilă, adjunctul șefului de cabinet al comisarului european Dacian Cioloș, pe numele său Sorin Moisă, precum și actualii europarlamentari Victor Boștinaru și Claudiu Tănăsescu.

  Sătmăreanul Ioan Mircea Paşcu, fost deputat de Satu Mare şi ministru al Apărării Naţionale în Guvernul Năstase, ocupă locul opt pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare. În calitate de europarlamentar PSD, din 2007 până în prezent, a promovat interesele naționale şi valorile social- democrației în Parlamentul European în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe. În calitate de reprezentant al sătmărenilor în Parlamentul European, Ioan Mircea Paşcu a ţinut permanent legătura cu locuitorii judeţului nostru. Împreună cu europarlamentarii Corina Creţu şi Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu se bucură de sprijinul tuturor organizaţiilor PSD din Ardeal. De altfel, cei trei au fost prezenţi în urmă cu două săptămâni la manifestarea organizată de PSD Satu Mare în comuna Racşa, sărbătorind alături de peste 1.000 de social-democraţi sătmăreni.

  La granița eligibilității, pe poziția 13 se află vicepreședintele PSD, Claudiu Țapardel (consilier în Consiliul General al Municipiului București). Următoarele locuri vor fi ocupate de un candidat al PC, unul de la UNPR, unul de la TSD. Locurile de la 18 la 32, neeligibile, vor fi rezervate candidaților din organizațiile județene. PSD consideră că poate câștiga 13 locuri pentru Parlamentul European, sub semnul întrebării fiind pozițiile 14 și 15, dintr-un total de 32 de mandate rezervate României.

  Premierul Victor Ponta a anunțat că președintele executiv Liviu Dragnea va fi coordonatorul campaniei PSD pentru europarlamentare. “Anul acesta, toată lumea care ne este adversar politic spune că suntem cel mai puternic partid. Trebuie să și demonstrăm acest lucru”, a precizat Ponta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img