More

  Iuliu Maniu, comemorat la Bădăcin

  Parohia Greco-Catolică Bădăcin, din județul Sălaj, în colaborare cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, Muzeul de Istorie şi Artă Sălaj, Şcoala „Iuliu Maniu” Bădăcin şi Radio Maria vor organiza duminică, 9 februarie 2014, începând cu ora 10.00 activitatea „IULIU MANIU – FĂURITOR DE ŢARĂ”.

  Conform celor afirmate de preotul paroh Cristian Borz, evenimentul va avea loc la Biserica Greco-Catolică şi la Căminul Cultural din localitatea Bădăcin. Manifestările vor debuta la orele 10.00 cu Sfânta Liturghie şi un Parastas pentru Familia Maniu, urmând ca de la orele 11.45 cei prezenți să viziteze Muzeul de la demisolul Bisericii Greco-Catolice dedicat marelui om politic Iuliu Maniu.
  Tot cu această ocazie va avea loc o lansare de carte: Marin Pop – „Viaţa politică în România interbelică (1919-1938). Activitatea Partidului Naţional şi Naţional Ţărănesc din Ardeal şi Banat”.
  În cadrul manifestărilor va mai avea loc un prânz oferit invitaților și celor prezenți, iar de la orele 14.00 se va desfășura un program artistic realizat de către grupul „Urmaşii lui Iuliu Maniu” și se va prezenta proiectul de reabilitare a Casei Memoriale „Iuliu Maniu”.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE