More


  Judeţul Satu Mare se va înfrăţi cu judeţul Ostalb din Germania

  - Advertisement -

  cj

  Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, se află de câteva zile în Germania, în judeţul Ostalb unde s-au întâlnit cu prefectul judeţului, Klaus Pavel, pentru a discuta despre înfrăţirea dintre cele două regiuni, Satu Mare şi Ostalb. “Întâlnirea a fost posibilă cu ajutorul domnului Szepessy Iosif, căruia îi mulţumim şi pe această cale”, se arată într-un comunicat de presă remis de Consiliul Judeţean.

  Conform aceleiaşi surse, delegaţia sătmăreană a fost primită foarte bine, într-o atmosferă călduroasă, iar în întâlnirile repetate s-au discutat lucruri concrete stabilindu-se o viitoare înfrăţire între judeţul Ostalb cu judeţul Satu Mare pentru a colabora în domeniile cultură, turism, economie, sănătate, protecţie socială şi sport. Cele două unităţi administrative încep procedura legală pentru înfrăţire. În acest timp judeţul Satu Mare va participa la începutul lunii mai la cel mai mare târg de grădinărit şi plante în oraşul Schwabisch Gmund. Conducerea Consiliului Judeţean a adresat invitaţia, care a şi fost acceptată, ca o delegaţie din partea judeţului Ostalb să participe la Ziua Judeţului în data de 24 iunie.
  În cursul zilei de sâmbătă, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi vicepreşedintele Mircea Govor, s-au întâlnit cu ministrul Culturii, Învăţământului şi Sportului Andreas Stock pentru o eventuală vizită în Satu Mare pentru a cunoaşte judeţul şi comunitatea şvăbească din zona noastră. Cu această ocazie Adrian Ştef a declarat că această vizită a fost un succes impresionant, astfel realizând un nou obiectiv din strategia de dezvoltare a judeţului Satu Mare.
  Ostalb este un judeţ de o mărime similară cu judeţul Satu Mare, cu un număr de 340.000 de locuitori, 42 de regiuni şi este cea mai dezvoltată regiune din Baden-Württemberg şi chiar din Europa, un judeţ fără şomeri în căutare de forţă de muncă în industrie.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img