More

  Marco Bota, premiat la Gala Campionilor FRAS

  Marco-&-Gina-Pistol

  Sâmbătă, în localitatea Buftea, Palatul Ştirbey a fost gazda Galei Campionilor Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Au fost prezenţi un număr record de participanţi, piloţi sau invitaţi, în număr de peste 600. În total au fost înmânate peste 250 de cupe şi medalii, pentru rezultate foarte bune în sportul cu motor. Acest eveniment anual are onoarea de a premia cei mai buni sportivi ai sezonului precedent, care își primesc trofeele și medaliile într-un cadru festiv.

  Printre participanţi s-a numărat şi tânărul pilot sătmărean de karting, Marco Bota. Evoluând pentru CSM Satu Mare, antrenat de profesorul Gheorghe Takacs, Marco a devenit în 2013 campion naţional la clasa Pufo, din cadrul FRAS. A fost ultimul an la această clasă, urmând ca din acest an să evolueze la o clasă superioară, Mini (10-13 ani). Marco Bota a fost felicitat şi premiat de invitaţi de onoare precum marele campion Mihai Leu sau frumoasa prezentatoare TV Gina Pistol.

  „A fost un eveniment frumos, am fost onoraţi să fim premiaţi la această gală. Din păcate am resimţit oboseala, imediat după eveniment ne-am întors acasă pentru că Marco nu a vrut să lipsească de la un turneu de fotbal, organizat la Dorolţ“, a spus tatăl pilotului, Remus Bota.

  Pentru Marco Bota, campionatul se reia pe 5-6 aprilie, pe circuitul din Bucureşti, care va găzdui prima etapă. Faţă de sezonul trecut, în calendarul FRAS din 2014 s-a introdus încă o etapă, care se va desfăşura la Constanţa. Până atunci, pilotul sătmărean se va pregăti pe circuitul maghiar din Mariapocs, deoarece la Satu Mare nu există o pistă de karting. Vă reamintim că micul campion practică şi fotbalul pe lângă karting, sportul care l-a consacrat.

  Daniel Chiorean

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE