More

  O nouă sfidare via Cotroceni

  Fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu a refuzat să se prezinte miercurea trecută la Comisia Nana a Parlamentului României deşi i-au fost trimise două invitaţii prin poştă la Cotroceni, mailuri şi SMS-uri. Rolul lui Rădulescu în înfiinţarea “Fermei Preşedintelui” este mai important decât se credea iniţial, pe lângă negocierea tranzacţiei el ocupându-se inclusiv de înscrierea terenurilor în registrul agricol de la Primărie.

  Iţele afacerii sunt deocamdată foarte încurcate. Preşedintele Băsescu declarase că doar s-a sfătuit cu consilierul său dar secretara Primăriei Comunei Nana, Tudoriţa Nicolae, a afirmat pe 21 ianuarie că Adrian Rădulescu este cel care a depus la Registrul agricol documentele pentru terenul cumpărat de Ioana Băsescu. În plus, a mai fost invocat faptul că administratorul firmei Amigo SRL care a avut în arendă cea mai mare parcelă de teren, vândută ulterior unei firme italiene şi în final Ioanei Băsescu, ar fi avut o discuţie pe raza comunei Nana cu Adrian Rădulescu în legătură cu suprafaţa de teren ajunsă în prezent în ferma “prezidenţială”.

  Fără a intra în alte detalii, doar cele prezentate mai sus reprezintă argumente care să justifice invitarea misitului de terenuri Adrian Rădulescu la audierea insistent solicitată de Comisia Nana a Parlamentului, pe care însă fostul consilier prezidenţial a refuzat-o sfidător şi cu obrăznicie. Explicaţia constă în implicarea mai mult decât evidentă a preşedintelui de la Cotroceni în alimentarea reacţiei ostile a fostului său subaltern în raport cu reprezentanţii comisiei parlamentare. Concret şi deloc surprinzător, Traian Băsescu a renunţat recent la mai mulţi dintre consilierii săi, printre ei şi Adrian Rădulescu. Unii dintre demişi au primit azimutul spre Partidul Mişcarea Populară, iar misitului întru achiziţionarea fermei prezidenţiale i-a fost oferit cel mai bun prilej de a scăpa de Comisia Nana. Se consideră acum un simplu cetăţean care îşi poate permite să nu se prezinte la audierile comisiei parlamentare.
  În toată tevatura există un detaliu savuros pe care îl consemnăm cu mare plăcere. Nea Mărin, un ţăran octogenar din Nana este proprietarul unei suprafeţe de aproximativ 10 ha de teren situat exact în buricul celor 290 de ha “prezidenţiale”. Familia Băsescu ar vrea să o cumpere pentru că îi încurcă. Nea Mărin continuă să spune hotărât: “Lor nu le-o vând!”. Cu siguranţă, ştie el de ce…
  Voicu D. Rusu

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE