More


  „President” – o oază de sănătate pentru toate anotimpurile

  - Advertisement -

  talk01

  A trecut perioada sfintelor sărbători de iarnă şi după „euforia gastronomică” a sărmăluţelor, cârnaţilor afumaţi şi piftiei, bunătăţi asezonate cu multe cantităţi de zahăr, sare şi grăsimi, elemente „aducătoare” de colesterol, indigestii biliare şi gastro – intestinale etc., ne trezim în miez de iarnă „blocaţi” într-o depresivă „fugă de muncă”. Deh!… Lunea nici iarba nu creşte. Cum să ai chef în plină a doua lună a anului cel NOU „să răstorni munţii” când vorba cântăreţului: „am o lene de mă doare”. Este momentul în care o „evadare din cotidian” reprezintă cea mai bună soluţie pentru remontarea şi reconsiderarea strategiilor de viaţă.

  Un „cavaler” pe frontul vindecării oamenilor
  Fiind „betegi şi suferinzi”, odată ajunşi la Hotel & Aqua Resort „President” ne postăm cu mic, cu mare, la rând în baza de tratament a hotelului, fiind conduşi cu amabilitatea specifică locului către cabinetul domnului doctor Gheorghe Moraru, coordonatorul Centrului de Sănătate President. Reputat medic, specialist în recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie şi cu o vechime de peste 35 de ani în domeniu, domnul conferenţiar doctor Moraru a fost coordonatorul a peste 40 de lucrări de licenţă în kinetoterapie, semnând şi două cărţi de specialitate. Fost medic coordonator al Ambulatorului din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Felix, domnia sa a fost recompensat în anul 2004 cu Ordinul Prezidenţial „Meritul Sanitar” – în grad de Cavaler, la ora actuală conducând o echipă formată din profesionişti de primă clasă în domeniul recuperării medicale.

  talk02

  Centrul de Sănătate aplică terapii diversificate şi profesionale
  „Baza de tratament a fost dată în funcţiune odată cu darea în folosinţă a hotelului vechi în anul 2002 şi extinsă la hotelul cel nou în anul 2011, ne spune domnul doctor Moraru. Odată cu inaugurarea noului hotel, Complexul Turistic President a căpătat o altă valoare prin spaţiul pe care l-a câştigat, prin aparatura din dotare, dar mai ales prin valoarea personalului medical. Faţă de alte unităţi medicale similare, noi putem oferi servicii mai diversificate clienţilor noştri, în sensul în care suntem situaţi într-o locaţie extraordinară din punct de vedere al peisagisticii, în acest context beneficiind de ape proprii termale, având posibilitatea să oferim pacienţilor care vin la noi consultaţii şi tratamente medicale chiar şi la sfârşit de săptămână. Unitatea este profilată pe tratamente ale bolilor reumatismale de natură inflamatorie cronică şi degenerativă, putând trata afecţiuni de natură neurologică fie periferică, fie centrală, nevrite, polinevrite, sau stări după accidente cerebral – vasculare, pareze, paralizii mai mult sau mai puţin extinse. De asemenea tratăm cu rezultate foarte bune afecţiunile post traumatice, foste entorse, luxaţii, fracturi, afecţiunile post operatorii, hernii de disc operate, proteze de şold, de genunchi, fracturi operate ş.a.m.d. Nu în ultimul rând, noi tratăm şi o serie de alte afecţiuni asociate unor boli, care prin natura lor pot să dea anumite manifestări de natură neurologică. În această categorie avem complicaţiile diabetului zaharat, arteritele, polinevritele, a unor boli metabolice sau a unor boli de colagen cu manifestări articulare”.

  Forme variate de tratament şi întreţinere
  Toate aceste afecţiuni prezentate mai sus sunt vindecate cu succes prin proceduri de electroterapie, unde scurte, ultrasonoterapie, laserterapie, magnetoterapie, masaj terapeutic, termoterapie, hidroterapie, kinetoterapie, elongaţii, pacienţii beneficiind contra unui onorariu modic de trei până la cinci şedinţe pe zi.

  talk03

  Posibilităţi lărgite de cazare în Aqua President
  Îmi iau „inima-n dinţi” şi mă hotărăsc împreună cu prietenii să rămânem la President. Aflu că momentan toate cele 92 de camere şi apartamente ale hotelului sunt ocupate, sugerându-ni-se cazarea în noul complex hotelier deschis pe două etaje deasupra Aqua Parc – ului. Ne aflăm în câteva din cele cinci camere superioare, într-un spaţiu generos cu suprafeţe de circa 41 metri pătraţi dotate cu paturi matrimoniale şi o canapea extensibilă, spaţii care pot găzdui fiecare între 2 – 4 persoane, baie cu duş / cadă, TV LCD, aer condiţionat şi minibar. De asemenea există zece camere standard de circa 25 m.p. pentru două persoane având confortul şi utilităţile similare camerelor superioare. Pentru persoanele pretenţioase, există patru apartamente împărţite în trei categorii. În prima categorie intră standardul de ambient clasic, cu două camere, despărţite de o uşă, apartament ideal pentru familiile care au copii. În a doua clasificare avem în plus un studio generos şi luminos de 75 m.p. dispunând de o cadă cu jacuzzi; pentru ca în a treia categorie să ne răsfăţăm într-un spaţiu modern, caracterizat printr-un aranjament inedit pe două nivele, cu livingul la parter şi patul matrimonial la etaj, cu o scară interioară „înălţată” pentru cei care iubesc nonconformismul, sau pentru tinerii miri care doresc să-şi petreacă luna de miere la înălţime. E demn de menţionat că clienţii acestui hotel au intrare gratuită la Aqua Parc şi bineînţeles micul dejun inclus, totul doar pentru 200-300 de lei pe noapte.

  Invitaţie la distracţie
  Cred că v-aţi dat seama de „tentaţiile plăcute” de la President. Vă mai spunem că a fost renovată şi piscina interioară a hotelului, care arată din ce în ce mai bine, având posibilitatea ca şi clienţi ai hotelurilor să vă bucuraţi şi de zonele de bowling, biliard şi tenis de masă deschise la parterul aceleiaşi piscine interioare. Noi ne simţim „super tare” pe aici. Haideţi şi voi, vă aşteptăm. Pa!

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img