More

  Primarul Coica, hotărât să evacueze PDL-ul din actualul sediu

  coica

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat ieri în cadrul unei conferinţe de presă că este hotărât să evacueze Organizaţia Judeţeană a PDL Satu Mare din actualul sediu deoarece aici se practică activităţi medicale ilegale şi neautorizate. Reprezentanţii a cinci firme de optică medicală din judeţ au fost alături de primar în cadrul întâlnirii cu presa şi au declarat că pe lângă faptul că firmele aduse de PDL la Satu Mare le fac concurenţă neloială îi înşală pe sătmăreni. Totuşi, primarul Coica nu a precizat data la care va avea loc evacuarea PDL din sediu, rezumându-se la a spune că va fi transmisă o înştiinţare prin care pedeliştilor li se va cere să părăsească clădirea.

  O înştiinţare de evacuare
  Primarul şi-a arătat nemulţumirea faţă de faptul că pe teritoriul municipiului Satu Mare se desfăşoară activităţi medicale neautorizate de către pseudo-specialişti şi că acestea sunt desfăşurate la sediul PDL în organizarea membrilor acestui partid. “Pe lângă faptul că cei de la PDL stau ilegal în acest spaţiu, acum organizează tot felul de activităţi medicale neautorizate. Şi-au adus tot felul de pseudo-specialişti în medicină şi îi înşală pe sătmăreni. Acesta este un motiv în plus să evacuăm PDL din acest sediu. Acest spaţiu va fi cedat Mişcării Populare, Partidei Romilor şi, dacă vor dori, şi celor de la PDL”, a precizat primarul, prezentând şi un afiş făcut de PDL prin care cetăţenii erau anunţaţi despre aceste activităţi medicale.
  Edilul şef s-a ferit să precizeze o dată sigură la care va avea loc evacuarea, rezumându-se doar la a spune că în această săptămână va fi trimisă o înştiinţare prin care se va cere democrat-liberalilor să părăsească clădirea sau să accepte în acel spaţiu şi pe reprezentanţii Mişcării Populare.

  Activităţi medicale ilegale
  În altă ordine de idei, reprezentanţii firmelor de optică medicală prezenţi la întâlnirea cu presa au afirmat că firmele aduse de PDL în judeţ desfăşoară activităţi de optometrie, populaţia fiind indusă în eroare deoarece li se face doar o măsurare parţială, neconcludentă şi fără valoare a dioptriilor. Totodată, li se cere să-şi facă ochelarii la firmele lor la un preţ mult mai mare decât cel oferit de firmele autorizate de pe raza judeţului. De asemenea, aceste firme fac concurenţă neloială şi sunt suspectate că fac şi evaziune fiscală doarece nu au case de marcat.
  Primarul Dorel Coica a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică şi Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice dar şi altor organe competente să se alăture Corpului de Control al Primăriei şi să fie verificate locaţiile unde sunt informaţii că se desfăşoară astfel de acte medicale ilegale. “Nimeni nu va mai desfăşura astfel de acţiuni pe raza municipiului Satu Mare până ce nu va fi autorizat de către Primărie”, a mai spus edilul şef.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE