More


  Primul târg de produse din peşte din judeţ îşi deschide azi porţile

  - Advertisement -

  peste

  Primul târg de promovare a produselor piscicole din judeţul Satu Mare îşi va deschide azi porţile. Târgul face parte din cadrul proiectului “Promovare Produse Piscicole”, se va desfăşura pe durata a trei zile, până duminică, şi face parte din seria de activităţi întreprinse în cadrul proiectului ce are drept activitate o campanie de conștientizare a populației prin promovarea consumului de pește și produse din pește. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit, Măsura 3.4 „ Dezvoltarea de noi piețe și campanii de promovare”, Axă prioritară 3: Măsuri de interes comun”. Proiectul se desfășoară în perioada iulie 2013-septembrie 2014.

  Organizatorii acestui târg au prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, obiectivele târgului “Promovare Produse Piscicole”, precum și ale proiectului, activitățile care s-au desfășurat până în prezent și planurile de campanie națională de informare pentru lunile ce urmează. S-au dezbătut teme legate de consumul de pește și produse din pește în România, siguranța alimentară ca cerință legislativă obligatorie în Uniunea Europeană și beneficiile consumului de produse din pește asupra sănătății.

  Potrivit reprezentantului firmei care implementează proiectul, Adrian Popa, unul dintre obiectivele proiectului “Promovare produse piscicole” este încurajarea consumului de pește din surse controlate, astfel încât să se elimine efectele negative asupra mediului cât și asigurarea siguranței alimentare. Consumul de peşte din România pe cap de locuitor este de peste cinci ori mai mic decât media Uniunii Europene, astfel că proiectul îşi propune şi creşterea acestuia pentru sănătatea tuturor. De asemenea, nutriţionistul Alexandra Iliuţă a prezentat şi beneficiile consumului de peşte care reduce consistent incidenţa bolilor cardiovasculare, previne osteoporoza, anemia, hipotiriodia şi multe altele.

  Târgul, care va fi organizat la Hotelul Dana I de pe Drumul Careiului, va fi deschis azi, la ora 10.00, şi va putea fi vizitat între orele 10.00 şi 17.00, azi şi mâine, iar duminică între orele 10.00 şi 14.00. În afară de seminarii, dezbateri şi informări, cei care vor vizita târgul vor putea degusta peşte şi produse din peşte.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare