More


  Proiect de 6,7 milioane lei pentru implementarea Registrului Agricol în format electronic, în Sălaj

  - Advertisement -
  În urma implementării unui proiect în valoare de 6,7 milioane de lei, Consiliul Judeţean Sălaj şi un număr de 16 primării de pe raza județului Sălaj vor putea asigura, în perioada următoare, tuturor celor interesați diferite informaţii din domeniul agricol.
  Astfel, proiectul „Gestiunea în sistem informativ a Registrului Agricol şi a altor servicii publice destinate cetăţenilor în cadrul unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Sălaj” a fost iniţiat de CJ Sălaj în parteneriat cu primăriile din Cehu Silvaniei, Jibou, Agrij, Bănişor, Boghiş, Camăr, Carestelec, Crasna, Creaca, Halmăşd, Marca, Meseşenii de Jos, Nuşfalău, Pericei, Surduc și Zalău.
  Prin acest proiect va fi achiziţionat un sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, precum şi servicii de dezvoltare şi implementare a soluţiilor software care vor facilita accesul utilizatorilor la serviciile administraţiei publice. Aplicaţiile informatice vor contribui la o gestiune mai bună a problemelor legate de posesia şi folosinţa terenurilor agricole. Totodată se va reduce contactul direct între funcţionarul publică şi cetăţean sau agentul economic, prin furnizarea de servicii online.
  De asemenea, vor fi diminuate costurile de comunicare între diferite instituții, prin crearea unei platforme de legătură între unităţile administrativ-teritoriale, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, folosind mijloace electronice.
  Pe viitor, pe măsură ce se vor găsi noi surse de finanțare, și alte primării sălăjene vor putea intra în acest proiect.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img