Proprietarii de garaje dau în judecată Primăria Satu Maregaraj

Circa 25 de proprietari de garaje de pe Aleea Capricornului, bloc L5 din cartierul Micro 16 au ieşit ieri în curtea blocului încercând în acest fel să împiedice demolarea acestora. Ei spun că garajele lor, marea majoritate construite în anul 1990, au autorizaţie de construire eliberată de Primăria Satu Mare de la acea vreme şi nu-şi pot explica înverşunarea cu care se vrea demolarea acestora. La faţa locului s-a prezentat şi avocatul Adrian Cozma, care a adăugat că va face demersurile necesare pentru a da Primăria Satu Mare în judecată în numele proprietarilor.

Cele 24 de garaje din curtea blocului L5 de pe Aleea Capricornului au fost construite, în marea lor majoritate, în 1990, unele dintre acestea chiar mai devreme, proprietarii acestora susţinând că au autorizaţie de construire şi că planurile acestora şi construcţia efectivă au fost făcute de către o firmă care la acea dată era agreată de Primăria Satu Mare. Mai mult decât atât, aceste garaje au fost întăbulate, prezentând documente care să ateste acest lucru. Proprietarii mai spun că în 2010 primarul de atunci al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, a încercat demolarea garajelor, însă au atacat decizia în instanţă, care le-a dat câştig de cauză. “Primarul de atunci şi-a dat seama că nu are dreptate şi nu a făcut recurs la decizia instanţei de atunci. Am avut promisiuni că se va rezolva această problemă în aşa fel încât să fie bine pentru toată lumea. Nu aceasta este soluţia. Garajele care nu erau autorizate au fost deja demolate de primarul Ilyes. Acestea nu pot fi demolate pentru că sunt autorizate şi plătim impozit la Primărie”, au spus nemulţumiţi proprietarii de garaje.
Aceştia au mai adăugat că pe uşa fiecărui garaj a fost pusă câte o somaţie ca proprietarii să şi le demoleze până în data de 10 februarie, în caz contrar o firmă angajată de Primărie le va demola iar costurile acestor lucrări, care se ridică la 2.000 de lei pentru fiecare garaj, vor fi imputate proprietarilor.
La faţa locului şi-a făcut apariţia şi avocatul Adrian Cozma explicând că pe acele somaţii puse pe uşile garajelor nu a fost trecută dispoziţia în baza căreia să fie demolate garajele. “Având în vedere faptul că aceste construcţii sunt autorizate nu se poate spune că garajele sunt ilegale. Noi vom da în judecată Primăria Satu Mare şi, la fel ca în 2010, sunt convins că vom câştiga. Am depus deja în instanţă o cerere de suspendare a acţiunii de demolare, astfel că aceste lucrări nu se pot face până ce instanţa nu va da un verdict. Trebuie să apărăm drepturile de proprietate deoarece aceste garaje nu sunt ilegale”, a explicat Cozma.
Cetăţenii sunt hotărâţi să-şi apere garajele cel puţin până ce instanţa de judecată va da un nou verdict în problema lor.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts