More


  Rudel Obreja a fost adus în faţa judecătorilor

  - Advertisement -

  5

  RUDEL OBREJA a fost preşedintele Federaţiei Române de Box până în noiembrie 2012, renunţând la funcţie în urma insistenţelor AIBA. Rudel Obreja a început cariera de sportiv la clubul Dinamo, în anul 1977. Prima competiţie la care a participat şi pe care a şi câstigat-o a fost Cupa 16 februarie 1980. Câştigă în carieră 7 titluri de Campion Naţional al României, titlul de Vicecampion European la Atena în 1989 şi medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Moscova din 1989. Participă în 1984 la Jocurile Olimpice de la Los Angeles. În cariera sa, Rudel Obreja a disputat 230 de meciuri, câştigând 215. A reuşit primul KO din istoria boxului amator cu cascǎ la JO din 1984.

  UPDATE: Rudel Obreja a fost adus în cătuşe în faţa judecătorilor şi aşteaptă să vadă dacă mandatul de reţinere va fi prelungit. Avocatul său a cerut 15 minute pentru a studia rechizitoriul şi a discuta cu clientul său.

  Decizia se va da în Cameră de Consiliu, şedinţa nefiind publică. Obreja părea îngândurat., a avut o discuţie cu avocatul lui, transmiţându-i în final: “E incredibil ce mi se întâmplă”.

  Din câte se pare, cel care l-a denunţat este Sorin Ovidiu Vântu.


  Rudel Obreja a fost reţinut de DNA, pentru trafic de influenţă,. după ce ar fi cerut un milion de euro de la o persoană judecată de instanţa supremă, pentru a interveni în favoarea acesteia la judecători.

  DNA a anunţat că există date şi probe din care rezultă că în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014 Obreja a pretins suma de 1 milion de euro. Fostul oficial al FRB a cerut să primească 200.000 de euro înainte de pronunţarea hotărârii şi alţi 800.000 după obţinerea soluţiei favorabile.

  Recursul din dosarul denunţătorului a fost soluţionat anterior datei de 1 februarie 2014 şi a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă.

  DNA mai precizează că procurorii i-au prezentat lui Obreja acuzaţiile şi l-au reţinut, urmând ca acesta să fie dus la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

  Rudel Obreja a fost în faţa procurorilor anticorupţie şi în dosarul galei “Campion pentru România”, fiind audiat în legătură cu organizarea meciului în care Lucian Bute a boxat cu francezul Jean-Paul Mendy, în 2011.

  Comunicatul DNA:

  “Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de OBREJA RUDEL, fără calitate specială (cunoscut ca fost preşedinte al Federaţiei Române de Box) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

  În cauză există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Obreja Rudel a pretins de la un denunţător suma de 1.000.000 euro.

  În schimbul sumei pretinse de 1.000.000 euro a lăsat să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din completul învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de denunţător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii.

  Suspectul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro să fie remisă înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa de 800.000 euro, după obţinerea soluţiei favorabile.

  Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a susţinut că persoanele pe lângă care îşi exercita influenţa i-au transmis denunţătorului, prin intermediar, că va obţine cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a „noului cod” (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP şi NCPP).

  Recursul a fost soluţionat anterior datei de 1 februarie 2014 şi a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă.

  Suspectului OBREJA RUDEL i s-au prezentat acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 10 alin. 3 Cod de procedură penală.
  La data de 4 februarie 2014, procurorii au dispus reţinerea lui OBREJA Rudel pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat judecătorului pentru drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

  Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se spune în comunicat.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare