Scriitorul Jules Verne va fi omagiat la Biblioteca JudeţeanăSecţia de împrumut pentru copii din cadrul Bibliotecii Judeţene Satu Mare găzduieşte o expoziţie tematică şi omagială dedicată împlinirii a 186 de ani de la naşterea cunoscutului scriitor francez Jules Verne, intitulată “Ocolul Pământului în 80 de cărţi”. Expoziţia cuprinde cele mai cunoscute titluri ce poartă semnătura scriitorului, publicate în diferite ediţii şi traduse în limba română, maghiară, engleză şi germană, dar şi publicaţii care conţin date biografice despre autor şi imensa sa operă.
“Jules Verne, romancier şi dramaturg, este unul dintre cei mai îndrăgiţi autori de către publicul sătmărean de toate vârstele; el este citit şi recitit cu stăruinţă, fiind considerat un precursor al literaturii de anticipaţie ştiinţifică. Expoziţia organizată la Secţia de împrumut pentru copii îşi propune să recomande cititorilor o lectură de bună calitate, un itinerar imaginar prin toate continentele globului, prin intermediul operei scriitorului omagiat, considerată a fi o lecţie neîntreruptă de geografie pasionantă”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene, Lacrima Camelia Istrăuan. Expoziția poate fi vizitată până la finele lunii februarie, în intervalul orar destinat serviciilor pentru public, luni şi miercuri de la 09.00 la 18.00; marţi, joi şi vineri de la 09.00 la 17.00.
Romanele sale precum “20.000 de leghe sub mări”, “Castelul din Carpaţi”, “Călătorie spre centrul Pământului”, “Cinci săptămâni în balon”, “Copiii căpitanului Grant”, “De la Pământ la Lună”, “Insula misterioasă”, “Ocolul Pământului în 80 de zile” etc. au inspirat regizori celebri, care au oferit publicului adevărate capodopere cinematografice.
Pavel Prodaniuc

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts