More

  Sistemul Big Brother, implementat şi la Satu Mare

  big

  Până în luna august se va finaliza proiectul ce prevede amplasarea a 66 de camere de supraveghere în municipiul Satu Mare. Ducerea la bun sfârşit a proiectului este şi unul dintre obiectivele Poliţiei Locale, instituţie care va beneficia de pe urma sistemului de monitorizare. “Pentru 2014 ne-am propus să finalizăm proiectul celor 66 de camere de supraveghere în municipiu. La fel de important e şi dotarea cu personal a centrului de monitorizare”, a declarat directorul general al Poliţiei Locale Satu Mare, Ioan Precup.

  Eforturile de implementare a proiectului sunt susţinute şi de primarul Dorel Coica.” În Casa Verde din Grădina Romei va fi centrul de monitorizare, am pregătit deja un spaţiu adecvat destinat acestei activităţi. Dar 66 de camere nu sunt suficiente, vom încerca să găsim soluţii din bugetul local pentru a suplimenta numărul lor”, a precizat primarul. Imaginile oferite de camerele de supraveghere ar uşura munca de investigaţie a poliţiştilor şi ar duce la o identificare mai rapidă a infractorilor. Sistemul de supraveghere video pentru siguranţa spaţiilor publice din municipiul Satu Mare este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional “Planuri integrate de dezvoltare urbană”. Valoarea totală este de 1.768.054,36 lei, iar cofinanţarea municipiului Satu Mare este de 2%.

  Şi alte oraşe au implementat sau au în curs de implementare astfel de proiecte. La nivelul municipiului Cluj Napoca, fostul primar a cerut amplasarea a nu mai puţin de 200 de camere de supraveghere, în timp ce în Zalău sunt operaţionale 84 de astfel de camere.
  Silvia Spanciu

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE