More


  Spectacolul caritabil “Mirandolina” pentru sprijinirea copiilor cu dizabilităţi

  - Advertisement -

  conferinta

  Trupa Harag Gyorgy a Teatrului de Nord Satu Mare a organizat ieri o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost prezentată premiera spectacolului “Mirandolina”, de Carlo Goldoni, în regia lui Csiki Zsolt, iar scenariul semnat de Benedek Zsolt. La întâlnirea cu presa locală au participat directorul Fundaţiei Hans Lindner, Tibor Koczinger, directorul administrativ Stier Peter, directorul artistic Bessenyei Gedo Istvan, alături de regizorul Csiki Zsolt şi scenaristul Benedek Zsolt. Premiera spectacolului va avea loc în data de 8 februarie, ora 19.00, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor. Noutatea acestui act caritabil constă în faptul că această reprezentaţie va fi totodată premiera următorului spectacol montat de Trupa Harag György.
  Spectacolul este inclus în afara regimului de abonamente, cu intrare pe bilete. Este important de menţionat că, în istoria trupei, aceasta va fi prima premieră a cărei venit total urmează să fie donat unor acte caritabile. Comedia Mirandolina (Hangiţa) a dramaturgului italian Carlo Goldoni este montată de către tânărul regizor Csiki Zsolt, al cărui nume este familiar iubitorilor de teatru sătmăreni, căci de numele lui se leagă montarea a două piese ale trupei, anume Tărâmul fericirii de Mikó Csaba şi spectacolul studio Imn de Schwajda György.
  Venitul total al spectacolului va fi oferit de către Trupa Harag György taberei de vară, organizată familiilor cu copii bolnavi de cancer, sindromul Down şi autişti, întreţinută de Fundaţia Hans Lindner. Tabăra este menită să ofere posibilitate de recreaţie copiilor bolnavi şi ale familiilor acestora la o staţiune din Ungaria, aflându-se aici sub permanentă supraveghere medicală şi asistenţă socială. Pe lângă organizarea acestui spectacol caritabil, Trupa Harag György se oferă să participe şi în mod direct la desfăşurarea taberei organizând participanţilor un spectacol de teatru de păpuşi.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare