More

  Steaua-Dinamo în Ghencea

  6

  Trimiterea derby-ului Steaua – Dinamo, de pe 1 martie, pe stadionul din bulevardul Ghencea are drept justificare, în opinia lui Mircea Sandu, partida pe care naţionala România o va juca, pe 5 martie, contra Argentinei lui Messi. Stadionul preferat de suporerii echipei lui Laurenţiu Reghecampf a părut să nu poată îndeplini această sarcină, ştire apărută ca urmare a declaraţiilor făcute la Radio Sport Total FM de către purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache. ”Stadionul din Ghencea nu va putea găzdui meciuri cu un grad ridicat de risc până la rezolvarea problemelor de acolo. Este vorba despre elemente care pot afecta siguranţa spectatorilor”, a spus Enache. Ştirea a declanşat o dezbatere amplă pe forumurile suporterilor, în special pe cele ale fanilor Stelei, însă soluţionarea problemei este mai simplă decât a fost lăsat să se înţeleagă în primă fază.

  ”Nu am spus că este imposibil să se joace acolo”

  Contactat de ProSport, acelaşi Georgian Enache a comentat asupra discuţiilor nou apărute. ”Nu am spus că este imposibil să se joace pe stadionul din Ghencea, am insistat doar pe ideea că s-au constatat probleme cu sistemul de supraveghere video şi cu turnicheţii. Ei bine, aceste probleme se pot rezolva şi nu mai este niciun alt obstacol în calea organizării meciului”, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei pentru ProSport. Potrivit acestuia, Steaua şi-a luat deja primele măsuri pentru a remedia problemele semnalate şi partea legată de supravegherea spectatorilor va fi rezolvată până la finalul zilei de azi. ”Am înţeles că a fost angajată deja o firmă specializată care să rezolve situaţia legată de partea de supraveghere video, totul urmând să fie rezolvat până la ora partidei cu Concordia Chiajna. Probleme grave cu stadionul nu sunt, dacă erau nu s-ar fi jucat nici meciul de mâine seară”, a completat Enache.

  Steaua nu investeşte în modernizare, dar plăteşte 24.400 euro pe meci

  Sezonul 2013/2014 va aduce în conturile Stelei aproximativ 36 de milioane de euro, aşa cum ProSport a scris în decembrie. Banii, majoritatea proveniţi din transferurile de jucători şi din bonusurile consistente venite de la UEFA în urma participării în Liga Campionilor, nu au fost investiţi până acum în modernizarea terenurilor de antrenament sau a stadionului Steaua. În schimb, Steaua plăteşte o chirie de 24.400 de euro pentru fiecare partidă jucată în Ghencea. Stadionul este îngrijit în acest moment exclusiv de către Armată, proprietarul stadionului.

  Mircea Sandu: ”Baza din Ghencea va fi modernizată pentru Euro 2020

  O primă iniţiativă legată de îmbunătăţirea condiţiilor de joc şi antrenament ale stadionului Steaua a fost dată de către Mircea Sandu, preşedintele FRF, cel care a anunţat un plan de investiţii în modernizare. ”Baza din Ghencea va fi modernizată, contează mult în vederea candidaturii României pentru Euro 2020. Va fi unul dintre centrele de antrenament pe care le vom adăuga în dosarul candidaturii”,  a spus şeful Federaţiei Române de Fotbal.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE