Suntem în play-off!baschet

O victorie importantă obţinută de baschetbalistele de la CSM Satu Mare, sâmbătă seara la sala LPS. În faţa unui adversar care a pus mai multe probleme decât ne aşteptam, fetele pregătite de Petru Eleş au învins Phoenix Galaţi cu 80-66 (41-38).

Gălăţencele au venit la Satu Mare fără trei piese de bază, dar şi aşa au reuşit să ţină piept două sferturi grupării sătmărene. Primul sfert a fost câştigat de oaspete cu 23-17, asta şi datorită inexactităţilor noastre de sub panou. S-au ratat mai multe aruncări libere decât ar fi fost normal. Sfertul doi a aparţinut echipei sătmărene care s-a impus cu 24-15, la pauză 41-38. Însă nu fără emoţii şi cu câteva decizii ale arbitrilor care ne-au ţinut în plasa adversarului. CSM a condus abia la 34-33, după ce a marcat o singură liberă din patru oferite în aceeaşi fază, la două faulturi tehnice, care au iritat banca tehnică a oaspeţilor. Referitor la evoluţia din prima parte, reacţia staff-ului tehnic sătmărean nu a fost una de bucurie, nervii spunându-şi cuvântul la time-out-uri.

Totuşi, la revenirea de la cabine s-a schimbat ceva. CSM-ul a început mult mai bine, conducând după trei sferturi cu 66-48. Ultimul sfert a fost pierdut de fetele noastre, 14-18, însă avantajul creat în penultimul sfert a făcut ca CSM să îşi treacă în cont o nouă victorie pe teren propriu. O victorie care o califică în play-off, cu şase etape înainte de finalul sezonului regulat. Probabil miza acestei confruntări şi-a pus amprenta pe evoluţia baschetbalistelor de la CSM, care au intrat greu în joc.
„O victorie muncită, mă bucur că ne-am calificat în play-off înainte cu şase etape de finalul sezonului regulat. Dacă Phoenix a ajuns până aici înseamnă că este o echipă de valoare“, a spus Petru Eleş.

Meciul a avut de toate, patru jucătoare cu cinci greşeli personale, două de fiecare parte, Wampler şi Cutaş pentru CSM, Fairbanks şi Filip pentru Galaţi.

Dacă Caila Desroches a făcut un meci slab sâmbătă, celelalte americance, Tabytha  Wampler şi Kortni Jones, dar şi Eniko Laza sau Andreea Orosz au fost la înălţime. Pentru CSM au evoluat, marcând doar cinci dintre jucătoare: Tabytha Wampler şi Andreea Orosz 20 de puncte, Kortni Jones şi Eniko Laza 17, Bianca Voica 6, Mihaela Adi, Monica Ivan, Caila Desroches şi Cristiana Cutaş.
Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts