More

  Un nou centru de box, la Căuaş

  box

  După lupte şi karate, un nou sport se mută în mediul rural. Conform zicalei „Veşnicia se naşte la ţară“, o mână de oameni au hotărât să pună bazele unei secţii de box în cadrul A.S. Olimpia Căuaş. Primăria din Căuaş a fost ieri gazda unei conferinţe de presă unde s-a marcat această realizare.

  La eveniment au fost prezenţi preşedintele secţiei de box şi secretarul AJB Florin Mulcuţan, noul antrenor Iosif Sandor, cel care a activat până acum la CS Unio, primarul Marius Roka, viceprimarul Vasile Bojan, preşedintele Olimpiei Căuaş, Florin Cozma, secretarul Gheorghe Caraba, reprezentanţi ai Consiliului local, dar şi susţinători ai boxului, Ioan Ghere de la CS Voinţa, Sabău Gheorghe de la Sab Gomez Carei, iar din partea DJST Alexandru Şimon şi Virgil Dragoş.

  Preşedintele Florin Mulcuţan ne-a spus că din 7 februarie secţia de la Căuaş este afiliată la federaţia de specialitate, ea luând naştere după discuţii între Florin Mulcuţan şi Iosif Sandor. Ca obiectiv principal, se doreşte promovarea tinerilor din mediul rural în acest sport.

  Se doreşte obţinerea unor rezultate bune, sprijinul financiar fiind acordat de foşti pugilişti şi diferiţi sponsori. Nici primarul Roka nu a stat de o parte şi a spus că va sprijini acest sport din localitate.

  Activitatea de bază a clubului va fi la Satu Mare, dar şi la Căuaş. Prima competiţie pentru sportivii de la Olimpia Căuaş este programată în perioada 16-22 februarie, Campionatele Naţionale de tineret fete de la Bistriţa. Va participa Erika Buttyan, dar şi Alexandra Vincler de la Sab Gomez.

  Chiar dacă a rămas fără antrenor sau sportivi, secţia de la CS Unio nu se va desfiinţa, rămânând în continuare afiliată la FRB.

  Antrenorul Iosif Sandor a ţinut să promită că va creşte copii de valoare.
  „Mă bucur că am ajuns aici, promit să fac tot posibilul să creştem copii de valoare şi vă mulţumesc că aveţi încredere în mine,“ a declarat acesta. Primarul Marius Roka nu s-a lăsat mai prejos, declarând că va susţine acest proiect. „Aş dori ca locuitorii din Căuaş să înţeleagă acest fenomen. Dorim să ridicăm nivelul comunei din punct de vedere al sportului“, a completat Roka. Din partea DJST, Virgil Dragoş a ţinut să felicite iniţiativa de a promova sportul în mediul rural.

  Ioan Ghere, un fost boxer, actualmente arbitru EABA, om de afaceri şi preşedintele CS Voinţa, a declarat că se simte onorat să ia parte la acest eveniment şi a promis că va susţine „nobila artă“. Gheorghe Sabău de la clubul careian speră într-o bună colaborare şi a urat succes noii structuri.

  Aşadar, Căuaşul va deveni un centru de box al judeţului despre care se vor auzi multe lucruri bune.
  Daniel Chiorean

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE