Un partid cu biberon prezidenţialPartidul Mişcarea Populară a depăşit, în cele din urmă, barierele administrative care îi stăteau în cale, izbutind să se înscrie la tribunal. Evenimentul nu este nici epocal, nici surprinzător, ştiut fiind că deja în perioada gestaţiei sale partidul lui Băsescu a fost moşit pe post de mişcare, lansată de însăşi fiica prezidenţială. Acum, abia scăpată de chinurile facerii, structura politică avându-l, până una-alta, în frunte pe abia-ştiutul Eugen Tomac, se înfruptă cu voluptate din biberonul prezidenţial, în nădejdea că din faşă nou-născutul va ajunge la maturitate deplină, sărind peste inevitabila perioadă a mersului pe brânci şi a tuleilor pubertăţii pigmentate de coşuri. Nu este astfel, niciun motiv de mirare că cei încăpăţânaţi să trăiască încă doar 53 de săptămâni cu cetăţeanul din jilţul de la Cotroceni în suflet s-au priponit în paiul aflat în derivă, căutându-şi salvarea, oricât ar fi de ruşinoasă.

După o reuniune a conducerii centrale a PMP, preşedintele formaţiunii a anunţat că aceasta are în prezent 15 parlamentari, toţi proveniţi din PDL şi că este posibil ca şi alţi senatori şi deputaţi să se îndrepte spre formaţiunea pe care o susţine şi o alimentează cu biberonul Traian Băsescu.

Dincolo de jalnica valabilitate a proverbului “După noi, potopul!”, cei slabi de înger dispuşi să mai creadă în manevre de faţadă s-ar cuveni să afle că noile reglementări ale celor două camere ale Parlamentului nu permit ca noua formaţiune să-şi facă grup parlamentar. De asemenea, ca posibile tentative de ademeniri ulterioare, tot legea blochează migraţia primarilor şi a altor aleşi locali care şi-ar pierde mandatul dacă ar demisiona din partidul pe listele căruia au fost aleşi. Iar faptul că cinci consilieri prezidenţiali au demisionat sau au fost demişi (?), printre ei Adrian Rădulescu, a fost interpretat ca o încercare de a-l “feri” pe împricinat de Comisia Nana a Parlamentului, pe care o poate evita în calitate de “particular” în prezent.

În categoria fericiţilor s-a înscris, fără să surprindă, nici ea, pe nimeni, Elena Udrea care a părăsit PDL şi s-a înscris în PMP acuzând actuala conducere democrat-liberală pentru distanţarea de şeful statului. Deocamdată, se declară dezinteresată de funcţii în noul său partid, dar până la alegerile prezidenţiale ar fi timp suficient să se răzgândească sau să fie convinsă că ţara pierde fără candidatura sa pentru jilţul de la Cotroceni.

Aflat într-un con al propriei sale neputinţe, liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a declarat că îşi doreşte o colaborare cu PMP, cu condiţia ca noul partid să nu agreseze PDL-ul. Ceea ce înseamnă că buldogul de altă dată se vede nevoit să accepte înfrângerea. Încet, dar sigur şi cu inevitabile consecinţe.
Voicu D Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts