Un sătmărean în circuitul MMA din Marea Britaniedacian

Eveniment important pentru sporturile de contact din Satu Mare. Sătmăreanul Dacian Barbul este capul de afiş al unei puternice gale de UCMMA, în Anglia, la Norwich.

După un an de pregătire zilnică, cu antrenamente grele şi foarte grele, sportivul care a crescut în sportul luptelor va participa la un eveniment de anvergură chiar în Anglia. Pe 22 februarie, în anfiteatrul din Norwich este programată competiţia Contenders Norwich 5, unde iubitorii acestui sport de contact vor vedea peste 15 meciuri interesante.

Printre acestea se numără şi cel al lui Dacian Barbul, care îl va înfrunta pe Tomek Kuczynski din Polonia, la categoria mijlocie, 86 de kg. Pentru a fi în formă maximă, Dacian se antrenează câteva ore pe zi, mai ales că la meciul cu polonezul se va lupta cu centura pe masă.

Până acum sătmăreanul de la CS Satu Mare – Cetate Ardud a mai luptat o singură dată, la Colchester, într-un meci pe care l-a controlat, dar pe care l-a pierdut din cauza unor decizii dubioase ale arbitrilor.

Şi această gală de la Norwich nu este singura din această perioadă unde pe afiş se află şi sportivul din Satu Mare. Pe 15 martie, în capitala Angliei, la Londra, va avea loc un eveniment de o şi mai mare anvergură. În sala O 2, una dintre cele mai mari şi moderne săli din Europa va avea loc gala Fury MMA. Sala, una imensă, a găzduit competiţii sportive foarte importante, dar şi concerte de muzică ale celor mai în vogă solişti din lume. Sala a fost construită pentru a deservi Jocurile Olimpice din 2012.

Aşadar, în faţa unei asistenţe de peste 20.000 de spectatori, Dacian Barbul va intra în ring, duminică, pe 15 martie. Cel mai ieftin bilet va fi 30 de lire, iar cel mai scump, în Platinium VIP, 120 de lire sterline.

„Eu mă pregătesc atât pe plan local cât şi în Anglia. Pot să spun că luptele greco-romane, pe care le practic de mic, m-au ajutat foarte mult în vederea participării la meciuri de MMA. Sper să reuşesc să mă impun în faţa polonezului“, a spus încrezător Dacian Barbul.
Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts