More


  Week-end bogat în olimpiade şi concursuri şcolare

  - Advertisement -

  În cursul acestui sfârşit de săptămână, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare va organiza etapa judeţeană a Olimpiadei pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură” şi a Olimpiadei de Fizică, etapa locală a Olimpiadei de Matematică, precum şi etapa județeană a Concursului de Matematică „Brenyó Mihály”.

  Astfel, azi, de la ora 9.30, la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Satu Mare se va desfășura etapa județeană a Olimpiadei pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură” (clasele V-VIII) și etapa județeană a Concursului interdisciplinar ”Cultură și spiritualitate românească” (clasele V-VIII). Sunt înscriși 202 elevi pentru Olimpiada „Universul cunoașterii prin lectură”, respectiv 135 elevi pentru Concursul „Cultură și spiritualitate românească”. Ambele competiții sunt cuprinse în Calendarul olimpiadelor și concursurilor naționale finanțate de către Ministerul Educației Naționale în anul școlar 2013-2014.
  Tot azi, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare se va desfășura etapa județeană a Olimpiadei de Fizică la care sunt înscriși 143 elevi din clasele VI-XII, selectați la etapa locală. Subiectele pentru concurs sunt elaborate de către un grup de lucru din cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Fizică și vor fi transmise centrului de concurs în dimineața desfășurării competiției. Tot de la ora 10.00, la Liceul Teologic Romano – Catolic ”Hám János” Satu Mare se va desfășura etapa județeană a Concursului de Matematică „Brenyó Mihály”, pentru clasele a III-a şi a IV-a, concurs prevăzut în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către Ministerul Educației Naționale în anul școlar 2013-2014.
  Mâine, de la ora 10.00 va avea loc etapa locală a Olimpiadei de Matematică la care participă elevii calificaţi la etapa pe şcoală. Proba de concurs se va desfăşura între orele 10.00 şi 12.00 pentru clasele IV – VI şi între orele 10.00 şi 13:00 pentru clasele VII – XII. Etapa locală a Olimpiadei de Matematică se va desfășura în 17 unități de învățământ – centre de concurs – pentru un număr de 1.340 elevi. Etapa judeţeană a Olimpiadei de Matematică va avea loc în data de 8 martie 2014, iar etapa naţională în perioada 7-11 aprilie 2014 la Cluj Napoca.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare