More


  Aur pentru Alexandra Lazin la Naţionalele de floretă

  - Advertisement -

  poza

  Alexandra Lazin a răsturnat ieri(n.r. miercuri) toate calculele hârtiei şi a câştigat medalia de aur la Naţionalele de floretă – cadete. Intrată în concurs cu speranţa că va intra între primele patru,sportiva de la CS Satu Mare , antrenată de Izsaki Arnold, a prins o zi perfectă şi a cucerit titlul naţional după o finală în care a depăşit-o pe marea favorită, Ana Boldor cu 15-12.

  Alexandra a început perfect finala, a condus cu 7-1 şi 9-4 dar apoi în repriza a doua a avut o cădere şi i-a permis adversarei să se apropie la 12-9. Finalul a fost unul tensionat cu câteva decizii la limită ale arbitrului Virgil Sălişcan. S-a încheiat 15-12 şi Alexandra Lazin urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Alexandra a trecut pe rând de Teodora Sîrbu, scor 15-9, în sferturi şi de Raluca Drăghici, scor 15-10, în semifinale.

  Interesant e că Alexandra a tras în acest concurs cu lamela multiplei campioane Cristina Stahl. „Îmi poartă noroc”, a spus la final Alexandra care speră să ia o medalie şi azi în concursul pe echipe iar apoi săptămâna viitoare să urce pe podium şi la nivelul junioarelor.

  „Sunt foarte fericit. Alexandra merita acest titlu, a muncit foarte mult şi a crescut de la an la an în valoare” a spus antrenorul Izsaki Arnold. Azi are loc concursul pe echipe, iar CS Satu Mare speră să cucerească o nouă medalie… În urma acestui rezultat, sătmăreanca se va afla în lotul care va participa la Campionatele Mondiale de la Plovdiv, Bulgaria, din perioada 3-14 aprilie.

  Finala de ieri va putea fi urmărită luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

  Florin Muresan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img