More

    Căpitanul Iuhas bate echipa lui Claudiu Niculescu

    oli

    Evoluţie foarte bună a jucătorilor Olimpiei, care au reuşit sâmbătă o victorie extrem de importantă, în faţa unui adversar mai bine cotat şi cu un buget mult mai mare, CSM Râmnicu Vâlcea. Surpriza pe care antrenorul sătmărean Tibi Csik i-a promis-o antrenorului oaspeţilor, Claudiu Niculescu, s-a produs, galben-albaştrii reuşind să se impună cu 2-1, la capătul unui meci frumos, dominat în mare parte de echipa sătmăreană.

    Toate cele trei goluri au fost marcate din faze fixe, mai exact după lovituri de la colţ. Marcatorul Olimpiei a fost căpitanul Cosmin Iuhas, care a reluat de două ori cu capul iar mingea a intrat în poarta lui Popescu, loviturile de colţ fiind bătute bine de Gavrilescu, în minutul 14 şi Bujor în minutul 57. Aşadar, câte un assist pentru cei doi şi două reuşite pentru Iuhas, care a reuşit o evoluţie foarte bună şi în defensivă. Oaspeţii au replicat târziu, în minutul 87 prin Deaconescu, care a reluat din câţiva metri cu o lovitură de cap cornerul bătut de Dan Silva.

    FC Olimpia a început foarte bine partida şi a marcat repede, iar oaspeţii au încercat să egaleze, însă reuşitele au fost timide, avându-i în prim plan pe Geantă şi camerunezul Nkongue, cel care părea pericolul numărul 1 al echipei vâlcene. Astfel, galben-albaştrii au intrat la cabine în avantaj, iar publicul i-a aplaudat în picioare.

    După reluarea jocului, elevii lui Claudiu Niculescu, CSM Rm. Vâlcea a fost mai periculoasă, acelaşi Geantă trimiţând cu capul o centrare venită din banda dreaptă, dar Anca Trip a reţinut de pe linia porţii. Asaltul oaspeţilor nu a durat mult, pentru că a venit golul doi al Olimpiei care a liniştit spiritele în teren şi în tribună. Villand, Boştină, Bujor şi noul intrat Feier au presat poarta lui Popescu, dar Vâlcea a fost cea care a marcat cu trei minute înainte de încheierea timpului regulamentar. Însă cam atât, iar după fluierul de final al orădeanului Florin Marcu jucătorii de rezervă ai Olimpiei au intrat în teren pentru a celebra o victorie mare. Dacă primeşte cele două puncte, dacă FCU Craiova se retrage, Olimpia ajunge la 33 de puncte, la doar două de vâlceni, iar în caz contrar, rămân cu 31, dar locul în play-off este ca şi asigurat. Încă nu s-a dat un verdict oficial în ceea ce priveşte situaţia de la FCU, de aceea nimeni nu se grăbeşte să celebreze sau să fie supărat referitor la acest aspect.

    Fără Bujor şi Gavrilescu cu Mioveni

    Pentru Olimpia urmează sâmbătă o deplasare grea la Mioveni. Din păcate, Vlad Bujor şi Dan Gavrilescu nu vor putea evolua în acest meci, fiind suspendaţi. Cei doi au văzut cartonaşul galben, Gavrilescu în minutul 18, iar Bujor în minutul 70 şi ratează partida de la Mioveni. Însă şi în confruntarea cu Vâlcea, axul central al apărării, Ene şi Bălău, nu au evoluat, fiind şi ei suspendaţi, însă Florin Mureşan şi Adrian Micaş s-au descurcat de minune. Cu siguranţă inspiraţia lui Tibi Csik va rezolva şi aceste două indisponibilităţi.

    Claudiu Niculescu,  implicat într-un duel verbal pe tunel

    La conferinţa de presă de după meci, Claudiu Niculescu a acuzat faptul că în tunelul pe unde jucătorii intră şi ies de pe teren, mai multe persoane i-ar fi aruncat vorbe grele şi s-au luat la ceartă cu fostul dinamovist. Un tip elegant, Niculescu s-a îndepărtat din zona cu pricina, iar spiritele s-au calmat în cele din urmă.

    Rus a debutat ca titular la Olimpia

    O altă surpriză pregătită de Tibi Csik a fost introducerea în linia mediană, încă din primul minut a tânărului Romario Rus, un fotbalist născut în 1994. Mijlocaşul a venit în această iarnă de la Unirea Dej şi s-a acomodat bine la Satu Mare. A avut o evoluţie foarte bună în acest meci, iar acest lucru nu face decât să ne bucure şi să reprezinte o soluţie de viitor.

    Claudiu Niculescu, antrenor CSM Rm. Vâlcea: „Nu mă doare înfrângerea, din păcate pe culoar am avut un schimb de replici, nu e normal să se ajungă la aşa ceva, oameni lângă bancă, care să provoace. Sunt total nemulţumit de evoluţia elevilor mei, faptul că am jucat miercuri cu ASA şi am avut o deplasare lungă nu scuză această înfrângere. Felicitări echipei gazdă pentru victorie, au avut o atitudine foarte bună, rezultatul este meritat. Dar Olimpia nu m-a surprins cu nimic, nu au avut ocazii clare, doar cele două faze fixe în care s-a marcat şi câteva contra-atacuri, părerea mea.“

    Tiberiu Csik – antrenor FC Olimpia: „Băieţii au dat totul pe teren pentru victorie, sunt foarte mândru de ei, au luptat, şi-au dat sufletul. Mai sunt şase puncte puse în joc, dar acestea trei sunt foarte importante. Regret că încă o echipă se retrage din campionat, FCU Craiova. Ne bucurăm că v-am făcut pe dumneavoastră şi pe spectatori fericiţi. Acum trebuie să pregătim meciul de la Mioveni, cu maximă atenţie şi să găsim soluţii pentru suspendaţii Bujor şi Gavrilescu.“

    Cosmin Iuhas – căpitan FC Olimpia: „Sunt foarte bucuros în primul rând pentru victorie, după aceea sunt bucuros într-adevăr de cele două goluri, care ne-au adus cele trei puncte, dar fără sprijinul celorlalţi şi a staff-ului tehnic nu puteam să avem aceste rezultate. Am demonstrat încă o dată caracter, am demonstrat că suntem pregătiţi din toate punctele de vedere, atât fizic cât şi tactic. Mai mult, această echipă creşte de la meci la meci, asta datorită antrenorilor şi a celor care ne conduc.“

    FC Olimpia: Anca-Trip – Muntean, Mureşan, Micaş, Iuhas, Gavrilescu (64 Feier), Svarczkopf, Rus (60 Villand), Roghină (86 Faur), Bujor, Boştină.
    CSM Rm. Vâlcea: Popescu – Nwabuere, Deaconescu, Pârvulescu, Stoica (21 Nicola), Cârstoiu (60 Da Silva), Popescu, Briceag, Geantă, Popa, Nkongue (46 Creţu).
    Au arbitrat: Florin Marcu (Oradea) la centru, Vasile Marinescu şi Gheorghe Bogdan, ambii din Bucureşti la cele două linii, rezervă Valeriu Demian (Zalău), observatori FRF Laszlo Sajtos (Sibiu) şi Viorel Vancea (Oradea).
    Spectatori: aproximativ 3000
    Cartonaşe galbene: Gavrilescu (‘18), Bujor (‘70), Anca-Trip (‘90)/Nwabuere (‘21), Cârstoiu (‘44), Popescu (‘53), Deaconescu (‘70).

    Craiova lui Mititelu la a doua neprezentare!

    Etapă fructoasă pentru trei dintre echipele aflate la limita dintre play-off și play-out. Câștigând pe teren propriu în fața unor formații cu pretenții, Metalul și Olimpia sunt foarte aproape de a-și îndeplini obiectivul stagional. Aceeași discuție e valabilă și pentru Oltul lui Dan Oprescu, care a confirmat calculele hârtiei pe terenul „lanternei roșii”. La Târgu Mureș, cu Adrian Falub încă în tribune, ASA-ul nu a avut decât variant succesului în fața Mioveniului , succes ce a venit , scor 4-0 într-un meci arbitrat de Istvan Kovacs. UTA s-a deplasat la Turnu Severin, însă meciul cu U. Craiova nu a mai început. Craiova lui Mititelu nu s-a prezentat și va fi exclusă din campionat fiind la a doua ispravă de acest gen din acest sezon.

    Metalul Reșița – Gloria Bistrița 2-1.
    Au marcat: Stoica – min. 6, Breșneni – min. 44 / Curtuiuș – min. 47
    Olimpia – CSM Râmnicu Vâlcea 2-1.
    Au marcat: Iuhas – min. 14 și 59 / Deaconescu – min. 86
    Minerul Motru – FC Olt 1-3.
    Au marcat: Speroni – min. 53 / Anghelina – min. 29, Bancu – min. 49 și 78
    CS U Craiova – FC Bihor 1-0.
    A marcat: Ganea – min. 67
    ASA Târgu Mureș – CS Mioveni 4-0.
    A marcat: Verdeș – min. 10, 45+2 și 71, Huiban – min. 87
    FC U Craiova – UTA 0-3 (f.j.)

    56

    Etapa următoare (5 aprilie): FC U Craiova – Metalul Reșița, Gloria Bistrița – ASA Târgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea – CS U Craiova, CS Mioveni – Olimpia Satu Mare, UTA – FC Olt Slatina, FC Bihor – Minerul Motru.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE