Floretă / Jos pălăria!floreta

Ieri s-a desfăşurat ultima probă în cadrul Campionatelor Naţionale de floretă cadeţi de la Satu Mare, cu proba feminină pe echipe. În total au participat cinci echipe, cele mai bune din ţară, printre care şi cele două de la CS Satu Mare. CS 1 a avut un parcurs excelent, câştigând tot ce se putea câştiga. Dacă anul trecut fetele noastre au cucerit argintul, în acest an, floretistele de la CS au câştigat titlul naţional. Astfel, tinerele sportive au reuşit să-şi depăşească condiţia şi au reuşit un rezultat mare.

Echipa alcătuită din Alexandra Lazin, Andreea Potor, Adriana Haidu şi Viktoria Jager a trecut de două ori de Steaua. În semifinale, fetele antrenate de Dan Şuta, Simona Surducan şi Arnold Izsaki au învins Steaua 2 cu 45-37, iar în finală au zdrobit Steaua cu 37-27. Un rezultat la care nu se aşteptau nici antrenorii sătmăreni, care cu greu şi-au revenit după finală.

Chiar dacă oficialii Stelei au dorit mutarea centrului olimpic de floretă la Bucureşti, după ce timp de mulţi ani s-a aflat la Satu Mare, s-a demonstrat că şcoala sătmăreană de scrimă rămâne una de prestigiu. Trei titluri în patru zile spune tot despre potenţialul acestor tineri talentaţi de la CS Satu Mare. Echipa a doua, în lot cu Diana Şuta, Claudia Figus, Cristina Anderco şi Melissa Korossy, s-a clasat pe locul cinci. Azi şi mâine, sala Alexandru Csipler este gazda Cupei AS, organizată de fostul mare floretist, Adrian Săveanu, de unde şi numele concursului. În prima zi vor evolua floretişti la categoriile de vârstă 14-15 ani şi 10-11 ani, iar sâmbătă la 12-13 ani, respectiv 8-9 ani, masculin şi feminin.

P.S. O aşteptăm şi pe Cristina Stahl să revină pe planşă. Însă nu ca sportivă ci logistic, pentru că este una dintre sportivele care a făcut şi face cinste oraşului.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts