More  Luarăm un punct CraiOlguţei, dar meritam mai mult

  - Advertisement -

  oli

  Olimpia a făcut unul dintre cele mai bune meciuri de la revenirea în liga a 2-a și a terminat, doar la egalitate, 1-1, sâmbătă cu CS U Craiova. ” Meritam noi două puncte și Craiova unul, asta a fost realitatea. Din păcate însă cele trei puncte nu se pot împărți așa” a spus la conferința de presă antrenorul Olimpiei, Tibi Csik. Acesta a povestit că le-a cerut înainte de meci jucătorilor săi să joace cu sufletul acest meci. ” Eram conștienți că ei sunt favoriți, ca buget, ca valoare individuală și condiții sunt clar peste noi. Mă bucur că băieții au înțeles că doar cu o dăruire totală putem scoate un rezultat bun”, a mai spus Csik , neînvins acasă în actualul sezon de liga a 2-a. Olimpia a început meciul fără suspendații Munteanu și Ene, în vreme ce de partea cealaltă, Ovidiu Stângă a început partida de la Satu Mare cu cinci schimbări în primul 11 faţă de jocul cu Târgu Mureş. Ljubinkovic, Velcovici, Vandelannoite, Pleşan şi Ionuţ Şerban au fost noutăţile din prima garnitură alb-albastră. Olimpia începe curajos și domină clar prima repriză, Bujor, Faur și Boștină ratează primele ocazii, în vreme ce de partea cealaltă Pleșan , Ferfelea și Valskis nu nimeresc ținta cu șuturi anemice de la distanță.

  Bujor aruncă tribuna în aer cu o execuție de generic din lovitură liberă. 1-0 în minutul 31 și pe Stângă începe să-l strângă tricoul la marginea terenului.

  Golul le dă aripi băieților noștri, care mai au două şanse mari de a-şi majora avantajul. Transversala se opune la şutul lui Boştină, iar Faur nu nimereşte ţinta din 10 metri. Oltenii se trezesc la viață, Curelea îl întinde pe Anca Trip cu o lovitură de cap (36) iar peste alte trei minute Valskis îl depășește pe Mureșan pe dreapta și centrează perfect pentru Ferfelea care înscrie din 6m. 1-1 (37). Scorul pauzei.

  Partea secundă aparţine Craiovei, cu trei şanse clare de gol. Pleşan – şut peste din 7 metri(51), Şerban – trasor de la 20 de metri (54) şi Valskis cu o super-execuţie ce trece pe lângă vinclu (57) sunt aproape de a-şi aduce echipa în avantaj. Urmează o ocazie dublă, dar nici nou-intratul Sin, nici Curelea nu-l pot învinge pe Anca Trip. Treptat, partida se stinge, jucându-se mult la mijlocul terenului. Abia în ultimele minute se aprinde din nou, ocazii mari alternând la cele două porţi. Feier și Bujor de la Olimpia, şi Sin de la Craiova, le ratează pe cele mai mari.

  Probleme cu Varga

  Adus în această iarnă la Craiova, fostul jucător al celor de la Sportul și Urziceni, Dacian Varga n-a prins lotul și nu a făcut deplasarea la Satu Mare. Surse din cadrul grupării oltene susțin că Varga ar fi avut o altercație cu antrenorul Ovidiu Stângă , lucru negat însă de tehnician la conferința de presă. ”Nu s-a refăcut după o gripă”, a fost declarația scurta a lui Stângă. Întrebat dacă jucătorul ar fi sărit la bătaie și dacă l-ar fi lovit, Stângă a răspuns sec: “Ce aici suntem la lupte?”. Legat de problemele prin care trece fosta glorie a Craiovei, Gică Popescu, tehnicianul lui CSU a spus: “Aș face orice ar depinde de mine ca să-l ajut pe Gică Popescu!”

  Surpriza Anca-Trip

  Cu siguranță cei mai buni jucători de pe teren au fost cei doi portari , Anca și Brac. Cu un plus pentru jucătorul Olimpiei care în repriza secundă a avut câteva intervenții excelente …Anca –Trip e și portarul echipei naționale de juniori U19 iar evoluțiile lui se pare că au atras atenția unor cluburi din Italia.

  „M-am simțit foarte bine, am avut puține emoții, dar am trecut peste ele și a fost foarte bine. Eu mi-am așteptat rândul, m-am pregătit și așa am ajuns să joc și sper să o țin tot așa și să apar tot așa și de acum înainte, titular”, a declarat portarul Olimpiei, Anca Iulian.

  Interesant e că și la meciul de sâmbătă tribuna oficială a fost plină de impresari. De la deja cunoscutul Ioan Codoban la agenți din Anglia care au ținut să urmărească pe viu evoluțiile celor două echipe.

  Olimpia Satu Mare – CS U Craiova 1-1 (1-1)
  Au marcat: Bujor 31 / Ferfelea 37
  Olimpia: Anca-Trip – Mureşan, Bălău, Micaş, Iuhas – Gavrilescu (66 Feier), Villand, Svarczkopf, Faur (46 Szalkay), Bujor, Boştină (82 Roghină).
  Antrenor: Tiberiu Csik
  Universitatea: Brac – Kitanovski, Pătraşcu, Ljubinkovic, Velcovici – Vandelannoite, Ferfelea (61 Sin), Pleşan (70 Cîju)– Valskis, Curelea, Şerban (81 Ivan). Antrenor: Ovidiu Stângă

  Spectatori: 3000 , timp excelent, teren bun.

  Au arbitrat: Marcu Florin (Oradea) – Szabo Gero (Cluj Napoca), Bucsi Imre (Sf. Gheorghe). R.: Maghiar Dănuţ (Baia Mare).

  Observatori: Ciglenean Mircea (Cluj Napoca), Vancea Valer (Oradea)

  Untitled-1

  „A fost un meci greu, pentru că am jucat cu o echipă care e foarte bună, o echipă care vrea să promoveze. Nu e ușor să joci cu o echipă care are jucători valoroși pentru Liga a 2-a, dar uitați-vă că mintea și inima au echivalat punctul acela. Anca a avut intervenții sigure și o evoluție sigură. Este o realizare să faci rezultate acasă, cel puțin să scoți un punct cu o echipă valoroasă și cred că de acum încolo fiecare echipă care va veni la Satu Mare va veni cu teamă.”-Tibi Csik- antrenor Olimpia.

  ”M-a nemulţumit că am început foarte prost jocul. Am cedat pe unele faze foarte uşor terenul şi s-au făcut multe greşeli individuale, atât tactice, cât şi tehnice. A fost o primă repriză sub aşteptările mele. A trebuit să luăm gol pentru a ne motiva şi a intra mai bine în joc. Cea de-a doua repriză a fost foarte bună. Ne-am creat foarte multe ocazii, doar lipsa de concentrare la ultimul pas şi decizia în faţa porţii au făcut să terminăm la egalitate acest joc“. Antrenorul Universităţii a explicat de ce i-a schimbat pe Pleşan şi Ferfelea: „Pleşan vine după o accidentare, a stat foarte mult în afara terenului. Iar Ferfelea a cedat fizic în ultimele minute şi am considerat că putem să ne impunem cu ajutorul jucătorilor pe care i-am introdus în locul lor“. Despre debutul lui Andrei Ivan, Stângă a declarat: „A intrat foarte bine în joc, prin două acţiuni individuale creându-se ocazii bune de a se marca“.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts