More


  O clădire din Zalău are cea mai mare pictură murală din România

  - Advertisement -
  Imobilul va deveni centru regional de evenimente
  1
   
  Clădirea monument istoric „Transilvania” din municipiul Zalău deține cea mai mare pictură murală din România. Primăria Zalău intenționează ca acest imobil să fie transformat în centru regional de evenimente, în urma unui proiect european în valoare totală de 5,2 milioane de lei. 
   
  Clădirea, denumită „Transilvania” după restaurantul ce a funcționat la parterul său, este situată în centru istoric al Zalăului și a constituit, în secolele XIX-XX, principalul loc în care s-a desfășurat viața culturală a orașului.
  „Pentru a o aduce în conștiința publicului regional, nu doar local, vrem să desfășurăm o campanie de informare prin poștă. Vom trimite unui număr de aproximativ 100 de posibili utilizatori ai imobilului o scrisoare prin care vom încerca să-i convingem că clădirea Transilvania este un loc perfect pentru a organiza diverse evenimente, cum ar fi conferințe sau seminarii, întâlniri. Dacă ne gândim și la poziția geografică centrală a municipiului Zalău în regiune, credem că aceasta este una dintre modalitățile prin care putem promova și orașul, nu doar clădirea. Sigur, punctul central rămâne sala multi-funcțională din corpul B. Este o sală de evenimente pe care încă de anul acesta vom începe să o folosim ca atare”, a declarat Ramona Butcovan, manager de proiect.
  Pe lângă lucrările de amenajare, sala va fi dotată cu mobilier adecvat organizării de spectacole și expoziții, sistem de sonorizare adecvat desfășurării de conferințe, dar și un sistem antiefracție.
  Un alt element de promovare la nivel regional a clădirii este site-ul www.cladireatransilvania.ro, unde se pot găsi toate detaliile privind imobilul menționat, inclusiv un tur virtual. Întreaga clădire a fost dotată cu sistem de alarmare în caz de incendiu și sistem de aer condiționat. Au fost instalate un lift și o placă liftantă pentru facilitarea accesului la etaj a persoanelor cu dificultăți motorii.
  „Reabilitarea Clădirii Transilvania se înscrie într-un demers mai larg al municipalității de a dezvolta municipiul Zalău ca centru regional administrativ și logistic și ca un oraș prietenos față de locuitorii săi, demers care are ca principal motor zona centrală a municipiului. Împreună cu alte proiecte care vizează zona centrală, proiectul de reabilitare a clădirii va crea premisele transformării municipiului Zalău în ceea ce și-a propus prin declarația sa de viziune: impunerea municipiului Zalău ca centru administrativ și logistic al Regiunii de Nord Vest, pe de o parte, iar pe de altă parte ca un oraș prietenos față de locuitorii săi. Municipiul Zalău trebuie să redevină „Poarta de Intrare a Transilvaniei!”, a declarat și Radu Căpîlnașiu, primarul municipiului Zalău.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img