More  Prodan urmează să fie şi el dat afară de la FRF?

  - Advertisement -

  5

  Sătmăreanului Daniel Prodan i se pregăteşte debarcarea din Federaţie după o controversă apărută în prima zi a naţionalei U17 în Scoţia, acolo unde tricolorii mici participă la “Turneul de Elită”, iar directorul FRF îndeplineşte rolul de şef al delegaţiei.

  Prodan a susţinut că oficialii FRF au uitat de diurnele juniorilor, pe care ulterior le-a achitat din banii săi, în timp ce dinspre “Casa Fotbalului” vin informaţii conform cărora, cu cinci zile înainte de plecarea în Scoţia, Prodan ar fi ridicat 1.200 de euro pentru diurne şi că a regizat momentul din cantonament pentru a-i pune pe noii conducători într-o lumină nefavorabilă. Mai mult, susţin aceleaşi surse federale, Daniel Prodan ar fi suplimentat, de la sine putere, diurnele tinerilor jucători: “Că noi am fost fotbalişti şi vă înţelegem, nu ca ăia care n-au jucat fotbal”.

  • Miercuri, la întoarcerea lui Răzvan Burleanu în ţară, Federaţia va analiza întâmplarea petrecută la lotul U17 şi va lua o decizie în cazul lui Daniel Prodan. Cel mai probabil, directorul federal va fi îndepărtat din “Casa Fotbalului”
  • Prodan ştie de intenţiile noilor federali, dar nu vrea să plece de la Federaţie fără compensaţii financiare

  Problema diurnelor de la naţionala U17, pe care ProSport a dezvăluit-o sâmbăta trecută, are două variante: cea a lui Didi Prodan şi cea pe care o dezvăluie sursele din “Casa Fotbalului”. Controversa creată de acest subiect pare să fie însă decisivă în ceea ce priveşte situaţia actualului director federal, cel care este şi şeful delegaţiei U17 la “Turneul de Elită” din Scoţia. După mai multe clinciuri avute cu noua conducere a Federaţiei, Prodan a intrat pe “lista neagră” şi la revenirea în ţară se va încerca îndepărtarea lui de la FRF. După Adalbert Kassai, cel care se află momentan în concediu, dar care va părăsi în aprilie Federaţia, Daniel Prodan este al doilea om din executivul creat de Mircea Sandu care urmează să fie dat afară. Prodan are un contract pe perioadă nedeterminată cu Federaţia şi e dispus să plece doar în cazul în care primeşte compensaţii financiare.

  Ce a spus Prodan sâmbătă despre diurnele juniorilor U17

  Contactat de reporterii ProSport, Daniel Prodan a descris problema cu care s-a confruntat odată cu sosirea în Scoţia, acolo unde juniorii U17 urmau să dispute cele trei partide din “Turneul de Elită”: “Am avut parte de o problemă imediat ce am ajuns în Scoţia. Copiii au venit la mine şi la Gâlcă şi ne-au spus că nu au primit diurna promisă de noua conducere FRF. Din fericire, am rezolvat noi doi problema şi le-am dat din propriile buzunare suma de 750 de euro. Cred că nu poţi să te joci cu sufletele unor copii. Ei trebuie să se gândească doar la fotbal” . Iniţiativa diurnelor pentru juniori a apărut, culmea, odată cu venirea lui Răzvan Burleanu la şefia Federaţiei. Pe zi, fotbaliştii lotului U17 urmau să primească între 5 şi 15 euro, în funcţie de cum stabileau federalii.


  Echipa naţională este o icoană, începând cu generaţia cea mai mică şi terminând cu seniorii. Iar cu naţionala României nu te poţi juca. Acest lucru nu-l pot înţelege decât cei care au jucat cel puţin o dată pentru echipa naţională

  Daniel Prodan, şef delegaţie U17


  Ce spun federalii despre diurnele juniorilor şi despre situaţia lui Prodan

  Surse de la “Casa Fotbalului” susţin că, înainte cu cinci zile de plecarea delegaţiei României în Scoţia, au fost întocmite actele pentru diurne, iar apoi Prodan a participat, alături de Anghel Iordănescu şi de Răzvan Burleanu, la o scurtă şedinţă pentru a pune la punct detaliile deplasării: “A fost întrebat dacă a luat tot ce îi trebuie pentru acest turneu, de la bani la fanioanele şi a spus că da. Din casierie a fost ridicată suma de 1.200 de euro, adică banii pentru diurne”. 

  Federalii continuă să-şi expună versiunea: “Sâmbătă, la prânz, atunci când delegaţia a ajuns în Scoţia, Prodan a sunat la FRF pentru a întreba de banii de diurnă, deşi îi avea la el. Seara, jucătorii au întrebat de bani şi atunci Didi le-a spus că Federaţia a uitat de ei şi că el şi Gâlcă le vor plăti diurnele. Costel a fost pus în faţa faptului împlinit atunci când l-a auzit pe Prodan că zice <Noi ştim ce înseamnă să fii fotbalist, nu ca ăia care n-au jucat niciodată fotbal>. A scos banii şi, de la sine putere, a mai adăugat câteva sute de euro, că aşa a vrut el, probabil pentru a crea un moment tensionat. Luni dimineaţa, în contul său a fost virată şi diferenţa de bani pe care, fără să se consulte cu nimeni, a hotărât să o pună la diurna jucătorilor”. 

  ProSport a cerut Federaţiei un punct de vedere oficial legat de acest eveniment, care se va transforma în curând într-o anchetă internă. “Esenţial este faptul că o generaţie talentată a ratat şansa de a participa la un turneu final de Campionat European. Nu vă pot confirma întâmplările, dar situaţia va fi analizată de îndată ce delegaţia României se va întoarce în ţară”

  Conform oamenilor din “Casa Fotbalului”, Daniel Prodan va fi demis imediat după întoarcerea în ţară. Intenţiile federalilor nu reprezintă o noutate pentru fostul fundaş, acesta fiind dispus să plece doar în cazul în care va primi compensaţii financiare. “Răzvan Burleanu va reveni miercuri sau joi în ţară şi, cel mai probabil, atunci va fi luată o decizie în cazul acesta”.


   Nu aveam niciun motiv să nu le dau banii copiilor. Confirm cele apărute în presă zilele trecute. Luni dimineaţă, la prima oră, Federaţia mi-a virat în cont diurna jucătorilor. Nu ştiu ce urmăreşte noua echipă de la FRF, dar să nu uite că ei îşi iau salariile din banii aduşi de mine în ţară luna trecută. Ei să ţină minte şi că actualul sediu a fost construit şi din banii aduşi de Generaţia de Aur

  Daniel Prodan, şef delegaţie U17  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts