More  Absolvenţii claselor a VIII-a şi a IX-a din Carei, îndrumaţi spre meserii

  - Advertisement -

  targ_carei

  În cadrul “Săptămânii Meseriilor”, care se desfăşoară între 7 şi 11 aprilie 2014, Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu din Carei este prezent cu un stand propriu în Castelul Karolyi, în perioada 7-9 aprilie, între orele 9.00- 14.00. Cu sprijinul Direcţiei de Cultură Carei, reprezentanţii liceului organizează Târgul educaţional al meseriilor, prezentând viitorilor absolvenţi de clasa a opta şi a noua oferta educaţională şi avantajele înscrierii la o şcoală profesională. Standul cuprinde, pe lângă materialele informative, o serie de machete ale pieselor tehnice şi ale mobilierului creat la atelierele din cadrul liceului.

  Reprezentanţii instituţiei de învăţământ au oferit informaţii numeroşilor tineri care le-au vizitat standul, inclusiv planul de şcolarizare. Absolvenţii clasei a IX-a pot urma cursuri de învăţământ profesional cu durata de doi ani, în limba română, în calificările: mecanic auto şi mecanic agricol, iar în limba maghiară în calificările: mecanic auto, mecanic agricol, tapiţer, saltelar, plapumar, lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic. Absolvenţii clasei a VIII-a pot urma cursuri de învăţământ profesional cu durata de trei ani, în limba română, în calificările: mecanic agricol, iar în limba maghiară în specializările: mecanic auto, respectiv tapiţer, saltelar, plapumar.

  Printre avantajele oferite de învăţământul profesional cu durata de doi ani se numără bursa profesională în valoare de 200 lei/lună, pregătirea practică la agenţi economici parteneri, posibilitatea obţinerii unui loc de muncă, continuarea studiilor la învăţământul seral ciclul superior, certificat de competenţe profesionale Nivel II. Liceul are doi reprezentanţi la faza naţională a Olimpiadei Interdisciplinare – domeniul agricultură, respectiv construcţii şi lucrări publice: la Târgovişte, Silaghi Laurenţiu – construcţii, iar la Turnu Măgurele, Varga Tamas – agricultură.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts