More


  CALEA SPRE ÎMPĂRĂŢIA LUI DUMNEZEU (II)

  - Advertisement -

  Fiecare apostol a avut o misiune alături de Iisus Hristos. Apostolii au venit în lumea pământeană pentru ca să devină şi modele, deopotrivă pozitive şi negative, pentru a răspândi Învăţăturile lui Iisus Hristos în întreaga lume, dar şi pentru a ne dezvălui formele pe care Răul încearcă să le sădească în oameni. Ei au dezvăluit forma slăbiciunilor umane, pentru că şi ei le-au trăit ca şi pământeni. Aceste slăbiciuni dezvăluite… au menirea să ne conştientizeze, să ne pună-n gardă, cum se spune, le găsim prin intermediul lui Petru, Iuda şi Toma necredinciosul. Oare de câte ori n-am fost şi noi ca şi Petru ? De câte ori nu ne-am lepădat de credinţa în Dumnezeu, de câte ori nu ne-am îndoit şi ne-am pus întrebări de genul: “ Oare există sau nu există Dumnezeu “?. Din cauza unei funcţii sau din alte motive ne-am lepădat de Dumnezeu şi ne-am declarat atei. Ca să ne dăm moderni, ne considerăm mari şi tari şi călcăm cu bună ştiinţă pe legile morale, dăruite prin Moise de bunul Dumnezeu. De câte ori nu suntem ca Iuda ? De câte ori l-am trădat pe fratele nostru, pe şeful nostru, pe prietenul nostru cel mai bun, pe soţia noastră, pe copiii noştri… pe care i-am « vândut pentru 30 de arginţi », chiar dacă ne-au făcut un bine. I-am vorbit de rău, după ce ne-au ajutat de nenumărate ori în situaţiile dificile ale existenţei noastre. De câte ori nu suntem ca şi Toma necredinciosul ? Nu credem în aproapele nostru credincios, care ne îndeamnă să mergem pe drumul Luminii. Nu credem în iubirea dezinteresată, curată şi nesimulată a aproapelui nostru. Unii nu cred în Iisus şi în Dumnezeu, nici astăzi după mai bine de 2000 de ani.

  Patimile lui Iisus sunt un exemplu viu, pe care acesta-l oferă oamenilor, printre picături de sânge, de lacrimi, de umilinţă, de batjocură şi durere cruntă… pentru ca să înţelegem mai bine cât de dureros şi greu este drumul spre mântuire al omului. Iisus doreşte să ne arate prin Patimile Sale că omul bine pregătit spiritual, cu o credinţă-n Dumnezeu, de nedezdruncinat , poate învinge durerile trupului şi ispitele diavoleşti. Iisus Hristos ne-a demonstrat că Puterea Credinţei în Dumnezeu, sădită în creierul nostru bine pregătit, poate conduce trupul de lut pe Calea cea Dreaptă. Nu trebuie să ne lăsăm conduşi, până la rătăcire, de desfrânare la mâncare şi băutură peste măsură, de plăcerile şi dorinţele trupeşti, care ne conduc în haosul dezmăţului şi-al Întunericului, oricât de greu ne-ar fi în anumite momente ale trecerii noastre prin această lume ! Forţa credinţei în Dumnezeu poate să pulverizeze, să alunge, să respingă orice tentativă a diavolului, care încearcă să ne determine, în mod ispititor, să renunţăm la regulile divine, la lupta cu greutăţile vieţii şi la credinţa în bunul Dumnezeu. Am simţit această luptă.De câte ori nu v-au pus pe cap coroana de spini, la figurativ vorbind, oamenii prin intermediul cărora forţele Răului au încercat să vă abată de pe calea credinţei ? De câte ori n-aţi fost biciuiţi cu vorbe de ocară, scuipaţi şi batjocoriţi de cei pe care voi i-aţi ajutat la greu, le-aţi întins o mână de ajutor în clipele grele, dar, datorită credinţei lor slabe, ei au devenit uneltele diavolului . De câte ori n-am căzut pe calea vieţii, sub greutatea crucii poverilor, supărărilor, neîmplinirilor, neajunsurilor, bolilor… şi-am spus : « Nu mai pot ! Nu se mai poate trăi aşa… ! », dar credinţa puternică în Dumnezeu şi în învăţăturile lui Iisus ne-a determinat : să discernem binele de rău, să răbdăm, să ne ridicăm, să luptăm şi să mergem mai departe pe cărările vieţii. Bunul Dumnezeu ne oferă şansa, la fel ca şi tâlharului de pe cruce, să ne căim pentru faptele noastre rele, pentru rătăcirile noastre de la credinţa cea dreaptă şi-n ultima clipă a vieţii noastre.

  Cei care vor respecta, vor aplica Învăţăturile lui Iisus Hristos şi exemplul Lui Viu, pe care-l găsim în Patimile Sale, … »se vor muta din moarte la viaţă « . Faptele bune şi credinţa adevărată sunt cheile Împărăţiei lui Dumnezeu, care ne vor deschide poarta spre LUMINA CEA ADEVĂRATĂ A ÎNVIERII MÂNTUITORULUI IISUS HRISTOS.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img