More


  Concert incendiar rock cu lansare de album

  - Advertisement -

  rock

  La Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” Satu Mare s-a desfăşurat sâmbătă seara un concert incendiar de rock, eveniment organizat de Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”, cu sprijinul Asociaţiei Northwest Hardcore şi District 15. Show-ul de rock a avut ca protagonişti trupele Order şi Smog, ambele din Satu Mare, respectiv Los Pogos din Cluj-Napoca. Show-ul, la care au asistat numeroşi fani, a debutat cu cei de la Smog, care cu această ocazie şi-au lansat primul lor album, “After you fiind yourself”, şi care este considerată cea mai reprezentativă formaţie de rock din Satu Mare.Trupa combină cu uşurinţă stilurile hardcore cu influenţe de trash metal şi progressiv. Hardcore punk, uzual numit simplu hardcore, este un gen al muzicii punk rock din subcultura punk, apărut în America de Nord, mai ales în suburbiile Washington DC la sfârşitul anilor 1970.

  Hardcore punk este mai agresiv şi mai rapid decât punk rockul obişnuit. După care au urmat cei de la Los Pogos, care este o trupă multi-etnică de punk, originară din Cluj, înfiinţată în anul 2002 de către Egyedi Zsolt – bass şi voce, şi Tofan Levente la chitară şi voce. Primul lor concert a avut loc pe 28 ianuarie 2003, iar cea mai de succes piesă a lor este “Poliţia”.

  Stilul lor este unul punk rock, fiind un gen de muzică rock de tip anti-establishment, adică împotriva autorităţii instituţionalizate, împotriva convenţiilor societăţii şi care a început la mijlocul anilor ‘70. Concertul s-a încheiat noaptea târziu cu sătmărenii de la Order, o trupă care s-a înfiinţat în 2012, iar prima piesă oficială a lor fiind “M-am săturat”. După care a urmat apoi un şir de încă cinci piese care alcătuiesc şi primul lor album. Stilul trupei Order este cel de trash/groove metal, fiind un subgen al muzicii heavy metal.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img