More


  Fosta groapă de deşeuri din Turţ, împădurită cu 3.000 de puieţi

  - Advertisement -

  turt

  În cadrul campaniei de plantări de puieţi iniţiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Direcţia Silvică, ieri a fost împădurit cu circa 3.000 de puieţi de stejar fostul depozit de deşeuri din Turţ. La acţiune, care a fost sprijinită de Primăria Turţ, au participat primarul Ioan Ciupac, directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta, consilierul APM, Dănuţ Herţea, circa 20 de beneficiari ai ajutorului social, precum şi aproximativ 30 de elevi de la Şcoala Gimnazială Turţ, coordonaţi de profesoara Monica Pop.

  Primăria Turţ a asigurat echipamentul de lucru şi a reuşit la momentul plantării să împrejmuiască fostul amplasament al depozitului de deşeuri de pe raza comunei, astfel că acei copăcei plantaţi ieri vor fi protejaţi şi vor fi uşor de urmărit în evoluţie de elevii Şcolii Gimnaziale Turţ.

  Până în prezent în cadrul campaniei de plantare de puieţi din primăvara anului 2014 s-au desfăşurat acţiuni de plantare pe fostele amplasamente de depozite de deşeuri de pe raza a 15 comune din cele 21 care şi-au manifestat dorinţa de implicare. Astfel de acţiuni vor continua luni la Tiream şi marţi la Petreşti.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img