More


  S-a dat startul ediţiei a VII-a a Campaniei de orientare vocaţională

  - Advertisement -

  isj

  Un concurs de promovare a liceelor de către elevi va avea loc în cadrul Campaniei de orientare vocaţională „Îmi construiesc viitorul”, ediţia a VII-a, lansată ieri de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, care se va desfăşura în perioada aprilie – mai 2014. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, conducerea IŞJ Satu Mare, reprezentată de inspectorul general Mariana Roman şi inspectorii generali adjuncţi Claudiu Mondici şi Szasz Piroska, directorul CJRAE, Sânziana Cristea, alături de inspectorii şcolari şi cadrele didactice.

  Elevii îşi vor promova liceul
  Cu această ocazie, preşedintele CJ, Adrian Ştef, a declarat că instituţia pe care o conduce va sprijini în continuare educaţia, pentru viitorul municipiului şi al judeţului, şi că aceste activităţi sunt foarte utile elevilor prin care să li se cultive ingeniozitatea. Scopul campaniei este antrenarea elevilor în acţiuni de orientare şcolară şi profesională. Astfel, în perioada 7 aprilie – 9 mai, se va desfăşura Concursul de proiecte “Pledez pentru liceul meu”, concurs de proiecte care vizează promovarea liceelor, iar în data de 22 mai va avea loc etapa finală a concursului la care vor participa opt echipaje, şi până în 31 mai se va desfăşura o expoziţie pe această temă. În perioada 7-11 aprilie în şcoli va fi promovat învăţământul profesional şi tehnic în cadrul “Săptămânii meseriilor”, iar până în data de 30 iunie va avea loc “Ziua Porţilor Deschise în licee”, privind promovarea liceelor pentru cei din clasa a VIII-a.

  Târgul Educaţiei la Carei, Negreşti şi Satu Mare
  În data de 8 mai, la Carei şi Negreşti Oaş, va fi prezentată oferta educaţională a liceelor din Carei şi Negreşti Oaş, iar în 16 mai la Grand Mall Satu Mare, va fi prezentată, în cadrul Târgului Educaţiei, oferta educaţională a liceelor din zona Satu Mare. Tot în cadrul campaniei vor avea loc consilieri colective, workshop-uri şi dezbateri cu părinţii, privind elevii claselor a VIII-a şi a XI-a, despre orientarea profesională.

  Tot în această perioadă, universităţile de învăţământ din ţară îşi vor prezenta oferta educaţională pentru absolvenţii de învăţământ liceal. Iar în perioada 7-31 mai în şcoli va avea loc distribuirea broşurii “Admiterea în învăţământul liceal şi profesional 2014” şi diseminarea informaţiilor cuprinse în aceasta, printr-o dezbatere cu autorităţile, reprezentanţi ai liceelor tehnologice şi agenţi economici pe tema învăţământului profesional dual.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img