More

    Sătmăreni urmăriţi pentru trafic de droguri

    3

    Poliţiştii sătmăreni au în evidenţe opt persoane din judeţul nostru care s-au făcut nevăzute după ce au fost condamnate la ani grei de închisoare pentru trafic de droguri. Doi dintre ei, respectiv Paul Vasile Marciel din Halmeu şi Ioan Cristinel Buzgo din Certeze, figurează pe lista de urmăriţi general postată pe site-ul Poliţiei Române. Ceilalţi şase sătmăreni care se sustrag executării unor pedepse cu închisoarea pentru infracţiuni la regimul stupefiantelor figurează numai în evidenţele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare. Este vorba de sătmărenii Ilonczai Csaba Botond, Ştefan Szabo, Gheorghe Daniel Bic, Szilagyi Norbert Emanuel, Radu Farcaş şi Remus- Andor Vaina. În evidenţa poliţiştilor sătmăreni figurează şi cetăţeanul ungar Szasz Mihaly, dispărut după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul stupefiantelor.

    Unii mai celebri, alţii mai puţin
    Doi sătmăreni condamnaţi pentru trafic de stupefiante apar pe lista cu urmăriţi postată pe site-ul Poliţiei Române, alături de tot soiul de infractori periculoşi. Paul Vasile Marciel din Halmeu, născut în iulie 1967, posedă un mandat de executare a unei pedepse de zece ani de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul stupefiantelor. Celălalt sătmărean dat în urmărire, ale cărui date apar pe site-ul Poliţiei Române, este Ioan Cristinel Buzgo, poreclit Buzău. Acesta s-a născut în ianuarie 1979 în Negreşti Oaş şi îşi avea domiciliul în comuna Certeze. Pe numele lui Ioan Cristinel Buzgo instanţa a emis un mandat de executare a unei pedepse de zece ani de închisoare tot pentru infracţiuni la regimul stupefiantelor.

    Pe lângă Paul Vasile Marciel şi Cristinel Buzgo, în evidenţele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare figurează alţi şase sătmăreni daţi în urmărire pentru că se sustrag executării unor condamnări pentru implicare în traficul de droguri. Sătmăreanul Ilonczai Csaba Botond, născut în februarie 1990, a fost dat în urmărire pentru că se sustrage executării unei pedepse de zece ani de închisoare pentru trafic de droguri. Ştefan Szabo, născut în 1968, posedă mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul stupefiantelor. De asemenea, sătmăreanul Gheorghe Daniel Bic, născut în 1984, este căutat de poliţişti întrucât s-a făcut nevăzut după ce a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru trafic de droguri. Szilagyi Norbert Emanuel, născut în 1981, a fost dat în urmărire întrucât se sustrage executării unei pedepse de trei ani închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul stupefiantelor. Sătmăreanul Radu Farcaş, născut în 1983, posedă mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la doi ani de închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul stupefiantelor.

    Traficant de droguri şi mercenar
    Pe lista persoanelor date în urmărire pentru că se sustrag executării unor pedepse cu închisoarea pentru implicare în traficul de droguri figurează şi cunoscutul interlop tăşnădean Remus- Andor Vaina. Născut în iunie 1974, interlopul tăşnădean posedă mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul stupefiantelor. Remus Andor Vaina şi un complice al său, orădeanul Carol Anton Muscă, au fost reţinuţi în ianuarie 2008 de procurorii DIICOT Bihor, fiind prinşi că aduceau la Oradea ecstasy din Budapesta. Tribunalul Bihor a emis la vremea respectivă mandate de arestare pe numele celor doi traficanţi de ecstasy.

    Abia ieşit din arest, interlopul tăşnădean a încălcat din nou legea, fiind implicat în reglarea mafiotă de conturi ce a avut loc în iunie 2008 la Carei. Liderii a două grupări de contrabandişti din zona Halmeu- Porumbeşti, pe numele lor Vasile Moldovan şi Viorel Mariţa, au organizat atunci o acţiune de pedepsire a unui grup de careieni, pe care îi suspectau că le-au furat ţigările ascunse într-un depozit clandestin. La acţiune au participat peste 30 de persoane, inclusiv mai mulţi cetăţeni ucraineni şi unguri. Printre bătăuşii recrutaţi de contrabandişti s-a numărat şi interlopul tăşnădean Remus- Andor Vaina.

    Pe lista de urmăriţi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare pentru implicarea în traficul de droguri figurează şi un cetăţean maghiar. Este vorba despre numitul Szasz Mihaly, aflat în evidenţa IPJ Satu Mare, care posedă mandat de executare a pedepsei cu închisoare, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul stupefiantelor.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE