More  Vă prezint “Pagini româneşti” din Montreal, numărul din 15 martie (II)

  - Advertisement -

  – La imobiliare, Gabriel Purcăruş prezintă “Regretele cumpărătorului de casă”, punând probleme ca: A cumpăra pentru alţii, nu pentru tine; A cumpăra la limita posibilităţilor; A nu îţi cunoaşte priorităţile şi A aştepta prea mult.
  – La ipoteci, materialul “Modificarea primelor de asigurare ale ipotecii” este semnat de Lucia Crăciun.

  – La pagina 19, cultură şi memorii, Mircea Gheorghe semnează un frumos material ilustrat “Brâncuşi, genialul expatriat”, cu tendinţe opuse: una de a mitiza şi alta de a devaloriza tot ce este românesc.

  – Marius Luca scrie “O istorie (personală) a rock-ului românesc (8)”. Autorul este stabilit în Montreal din 1982. A absolvit Trebas Institute şi este fondator al Grupului Organic Noise Experiment şi lutier la firma proprie, Luthier 911.
  – Un material amplu, cu revenire, îl priveşte pe mareşalul Antonescu în faţa istoriei: “O mână de fier pe o ţară profund rănită”, semnat de col. (r) Marin Pârvulescu.
  – În librăria “Pagini româneşti” se află “Suflet românesc” a lui Dan Puric, o carte de 207 pagini, la 12,99 dolari şi cartea lui Lucian Boia “Balcic. Micul paradis al României Mari”, Humanitas, 2014, 224 de pagini, 17,99 dolari. Se găseşte cartea lui Nicolae Breban “Bunavestire” şi “Îngerul de gips”. Se aminteşte că Nicolae Breban este propus pentru Nobel.

  – La portrete de afaceri româneşti: “Domnişoară, noi avem casă datorită tatălui tău”, semnat de Adrian Ardelean.

  – La divertisment întâlnim: “Româncele câştigă şi când România pierde” – legat de campionatul de gimnastică pentru juniori. “Halep, locul 5 WTA”. Câteva bancuri de prin parcuri.

  Interesant că am numărat 137 de reclame frumos colorate, clare, expresive, de tot felul, care aduc bani pentru întreţinerea ziarului. Apar interesant plasate prin toate paginile, sub formă de film, de panouri publicitare, în culori contrastante şi atractive. Separat sunt oferte de lucru, servicii, meditaţii, închirieri, cereri de lucru, diverse, vânzări. Sare în ochi “Pagini TV, emisiunea vorbitorilor de limba română din Montreal, pe canalul ICITV”, o oră de emisiune TV, în fiecare marţi seara, de la orele 22. În reluare, miercuri, de la orele 11.

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0