More


  Vor pământ, dar nu au acte doveditoare

  - Advertisement -

  terebesti

  Marea majoritate a persoanelor care s-au prezentat ieri la audienţele prefectului Eugeniu Avram la Terebeşti au prezentat probleme de fond funciar. Mulţi dintre aceştia îşi doreau punerea în posesie a unor suprafeţe de teren, însă nu puteau prezenta acte doveditoare că acestea ar fi aparţinut înaintaşilor lor, sau alţii nici măcar nu şi-au depus în termen cererile de restituire. Cu părere de rău, prefectul i-a anunţat că atâta vreme cât nu au un document doveditor sau nu şi-au depus cererile la timp, nu mai pot fi ajutaţi decât în instanţă.

  În afară de problemele de fond funciar, la audienţele de la Terebeşti s-au mai prezentat câteva persoane care s-au plâns de faptul că au probleme cu vecinii. Unul dintre aceştia, preotul paroh, Iosif Cuciovan, îl acuza pe vecinul său că are o fermă şi îi creează disconfort. Totodată, şi două vecine din Gelu s-au acuzat una pe alta că nu sunt respectate normele de bună convieţuire. În ambele cazuri prefectul a dispus verificări din partea DSVSA şi Garda de Mediu.

  De asemenea, Ecaterina Baugarder a pretins că terenul pe care în prezent se află sediul Poliţiei Terebeşti precum şi aşa-zisa “casă a specialiştilor” îi aparţine şi că doreşte ca în schimb să primească despăgubiri, nu teren. Atât prefectul Avram cât şi şeful Serviciului Juridic Cosmin Dorle i-au recomandandat acesteia să mai aştepte pentru că deocamdată dosarele se află în fază de evaluare la nivel naţional.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img