More  ZBOR SPRE NEMURIRE, CU NELU TARŢA(I)

  - Advertisement -

  Te-ai înălţat pe aripile nemuririi, prietene Nelu Tarţa. Întotdeauna au fost dureroase despărţirile pământene. În aparenţă, pentru că de fiecare dată când ne-am despărţit de cineva drag, de-a lungul vieţii, şi-am plecat într-o călătorie de câteva zile, am lipsit de-acasă – cum se spune, am suferit temporar. La întoarcere, în momentul reîntâlnirii cu cei dragi, bucuria şi fericirea au reînviat în sufletul nostru copleşit de doruri, ca şi seminţele-ncolţite-n pământul cel bun. Aşa s-a întâmplat şi-acum cu tine, deoarece momentele dinaintea despărţirii din trupul de lut au fost dureroase, presărate cu lacrimi amare, însoţite de o singurătate înspăimântătoare. După trecerea în dimensiunea divinităţii, sufletul tău s-a bucurat ca un copil nou-născut, în momentul reîntâlnirii cu Lumina cea Adevărată, iar durerea şi întristarea au dispărut ca prin farmec. E nemaipomenită dimensiunea divină, căreia noi îi spunem Paradis sau Rai. Am această credinţă, pentru tine, prietene Nelu Tarţa: cred cu tărie în nemurirea sufletului tău.

  Pe de-o parte mă întristez, iar pe de altă parte mă bucur de zborul neîntrerupt pe care bunul Dumnezeu ni l-a dăruit, fără vamă, prin fiul Său Iisus Hristos, care a învins moartea. Nu există moarte, spun oameni de ştiinţă, teologi şi creştini adevăraţi, care cred în Învierea Domnului nostru Iisus Hristos. Există doar încercările prin care trebuie să trecem de-a lungul vieţii, ca o condiţie sigură, minimă, absolut necesară, pentru reîntoarcea noastră în lumea armoniei depline, care ne-a fost hărăzită de bunul Dumnezeu, cu mult timp înainte de păcatul strămoşesc. Sufletul tău, prietene Nelu Tarţa, a plecat dintre noi, acum când livada ta de pruni a înflorit ca un nou răsărit de soare. Chiar dacă privirile tale nu se mai pot bucura de această mică gură de Rai, creată de mintea, mâinile şi sudoarea frunţii tale, ea va dăinui ca un exemplu de nobleţe în conştiinţa nepoţilor şi stră-strănepoţilor tăi.

  Poate mulţi se întreabă de unde izvorăşte această credinţă în nemurirea sufletului ? Cred că Nelu Tarţa a ştiut răspunsul la această întrebare, pentru că în fiecare duminică şi-n sărbătorile creştineşti, Nelu Tarţa a lăudat, prin cântece şi pricesne, numele Mântuitorului Iisus Hristos şi-al lui Dumnezeu-Tatăl, în biserica ortodoxă din Odoreu. Nu se poate să nu guşti din paharul …LEGII CELEI NOI… Nu se poate să nu vezi …CALEA, ADEVĂRUL ŞI VIAŢA…, dacă ai studiat cu atenţie şi-ai înţeles esenţa învăţăturilor lui Dumnezeu, dăruite nouă pământenilor prin Fiul Său Iisus Hristos şi transmise mai departe popoarelor prin cei 12 apostoli şi alţi mesageri divini, care-au devenit sfinţi. Dincolo de aceste învăţături, pe care le găsim în pilde, parabole, în evangheliile şi predicile pe care le ascultăm în fiecare duminică, putem pătrunde cu ochii minţii în fascinanta Împărăţie a lui Dumnezeu.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts