More


  Alegerile europarlamentare sunt o şansă oferită cetăţenilor

  =

  Alegerile europarlamentare sunt o şansă oferită alegătorilor de a influenţa componenţa Parlamentului European pentru care fiecare stat membru, având propriile legi electorale, îşi stabileşte data la care oamenii vor putea să îşi exprime votul în perioada de patru zile dedicate acestor alegeri europarlamentare, respectiv din 22 mai până în 25 mai. România are stabilită data de 25 mai pentru votarea celor 32 de deputaţi români care să ne reprezinte in Parlamentul European, zi care se va încheia cu anunţarea rezultatelor din toate cele 28 de state membre în cadrul ceremoniei speciale organizată la sediul din Bruxelles a Parlamentului European.

  Noua majoritate politică rezultată în urma alegerilor va elabora legislaţia europeană în următorii cinci ani în domenii cum ar fi piaţa unică sau libertăţile cetăţeneşti. Parlamentul, singura instituţie a Uniunii ai cărei membri sunt aleşi prin vot direct, reprezintă un pivot al sistemului decizional al Uniunii şi se află pe picior de egalitate cu guvernele naţionale în ceea ce priveşte aproape toată legislaţia UE.

  Votarea începe la ora 7:00 şi se încheie la ora 21:00. Cetăţenii români cu domiciliul în România îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile din ţară în baza cărţii de identitate, cărţii electronice de identitate, cărţii de identitate provizorie, buletinului de identitate, paşaportului diplomatic, paşaportului diplomatic electronic, paşaportului de serviciu, paşaportului de serviciu electronic sau a carnetului de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare, după caz. Cetăţenii români care în ziua de referinţă se află în străinătate îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile de votare organizate în afara ţării, în baza cărţii de identitate, cărţii electronice de identitate, cărţii de identitate provizorie, buletinului de identitate. “Mulţi tineri consideră că nu are importanţă cine o să reprezinte România în Parlamentul European şi preferă să nu se implice în politică însă îşi doresc să locuiască într-un oraş european. Ce poate fi mai plăcut decât să beneficiem de educaţia necesară la noi acasă şi locuri de muncă pentru tinerii absolvenţi?Acest lucru ar însemna viaţă, culoare, dezvoltare! Trebuie să înţelegem că promisiunile politicienilor gen Traian Băsescu şi ai lui au expirat, e vremea implicării! Politica e despre oameni, pentru oameni, nu poate fi făcută fără oameni, aşa că foloseşte-ţi această putere şi hai la vot! Pe lista candidaţilor din partea Alianţei PSD-UNPR-PC sunt 4 candidaţi care lucrează în agricultură, iar Partidul Conservator are 3 candidaţi susţinuţi de o ţară întreagă, respectiv Maria Grapini, Laurenţiu Rebega şi Alina Cazanacli, a căror programe pot fi consultate pe pagina de facebook a organizaţiei noastre de tineret”, a declarat preşedintele Tineretului Conservator Satu Mare, Valentina Ioana Pop.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img