More


  Andrei Radu, prima medalie la seniori

  =

  scrima

  Campionatele Naţionale de spadă seniori au debutat ieri la Satu Mare, în sala Alexandru Csipler cu proba individuală. Cu aproape 50 de participanţi la start, Satu Mare a fost reprezentat de două cluburi, CS şi CSM.

  Cea mai bună performanţă a fost obţinută de elevul antrenorului Francisc Csiszar, şi anume Andrei Radu care a devenit vice-campion naţional de seniori. Astfel, şi-a făcut un cadou de nuntă frumos, mai ales că e prima medalie la seniori pe care sportivul de la CSM o obţine. Finala a fost una la îndemâna adversarului, Alin Mitrică care s-a şi impus cu 15-8. Să mai spunem totuşi că Andrei Radu s-a accidentat la 6-9 şi a avut nevoie de îngrijiri medicale serioase. Rămâne de văzut cum va fi refăcut pentru competiţia care continuă azi şi mâine cu Divizia A şi Superliga de seniori.

  Lista sportivilor de la cluburile sătmărene a continuat cu Adrian Szilagyi (CSM) pe locul 12, Adrian Pop (CSM) pe 13, Lehel Nagy (CS) pe 15 şi Bertalan Arkosi (CSM) pe 17. Din păcate sătmăreanul care a cucerit în 2012 şi 2013 titlul naţional a fost departe de forma de acum doi, respectiv un an.

  Astăzi se vor disputa primele patru întâlniri de la echipe. Dacă CS este calificată pe tabloul principal, CSM are nevoie de calificări. Pentru CSM vor evolua Radu, Arkosi, Pop şi Szilagyi, iar pentru CS Marton Szep, Adam Macska, Norbert Pall şi Lehel Nagy.

  Sătmăreni la Europene
  Orașul francez Strasbourg va găzdui în perioada 7-14 iunie o nouă ediție a Campionatului European de scrimă pentru seniori, individual și pe echipe. FR de Scrimă a întocmit lista, pe care se află şi cinci sătmăreni, astfel: Simona Pop (spadă – Steaua), Adrian Pop (spadă – CSM Satu Mare), Arkoși Bertalan (spadă – CSM Satu Mare), Alexandru Nyisztor (spadă – Oradea)) şi Teofil Moisuc (floretă – Timişoara).

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img