More


  Ce nebunie de finală!

  =

  icim

  Partida de miercuri seara a început de la 1-0 la general pentru Târgovişte, după ce în urmă cu 24 de ore echipa lui Dan Fleşeriu câştigase cu scorul de 78-77.

  Graţie acestui succes obţinut pe terenul marii rivale, CSM a scăpat de o mare parte din presiune, astfel că a intrat dezinvoltă în meciul doi. Americancele Prorche Poole şi Chrissy Givens au dictat ritmul pe durata partidei, cel puţin până spre final, de partea cealaltă doar Destiny Williams reuşind să ofere o replică pe măsură, în special la recuperări. Cu un raport de forţe superior, Târgovişte a condus aproape tot meciul, având şi 50-37 (minutul 22). Duo-ul american de la CSM a marcat nu mai puţin de 40 de puncte în primele trei sferturi din cele 56 ale echipei (n.r. scor 56-50 după 30 de minute).

  Până în minutul 39, Târgovişte a avut controlul total al partidei. O a treia americancă din tabăra oaspetelor, Lenida Sanford, a acumulat cinci greşeli personale în final, astfel că defensiva a început să cedeze. Susţinută de peste 2.000 de fani pătimaşi, ICIM a renăscut chiar în ultimul minut, când s-a apropiat la 71-73. Tocmai Poole şi Givens, jucătoarele de bază de la Târgovişte, au ratat câteo “liberă” într-un final incendiar, iar pentru Arad s-a ivit şansa unei egalări miraculoase. Cu trei secunde înainte de final, Monique Coker a marcat un coş de trei puncte pentru 76-76, după alte două tentative ratate ale coechipierelor, astfel că a trimis meciul în prelungiri.

  În cele 5 minute din “overtime”, cele două formaţii s-au succedat la conducere. Târgovişte a avut 84-80 în minutul 4, dar o nouă aruncare de trei puncte izbutită de Coker a întors meciul. ICIM Arad a avut nervii tari în ultimele secvenţe ale jocului şi s-a impus cu 87-86. O finală ce părea pierdută de campioana en-titre s-a aprins brusc. ICIM şi CSM se mută săptămâna viitoare la Târgovişte, când sunt programate meciurile 3-4 pe 6-7 mai. Finala se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img