More


  Comisia de Apel a Administraţiei de licenţiere A RESPINS apelul FC Dinamo privind licenţa europeană

  =

  2

  Comisia de Apel a Administraţiei de licenţiere a FRF a respins memoriul echipei FC Dinamo prin care contesta retragerea licenţei pentru sezonul 2014/2015 al Ligii Europa, informează frf.ro.

  “Prin Decizia nr. 7/28.05.2014, Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor a respins ca nefondat apelul formulat de S.C. Dinamo 1948 S.A. şi a menţinut dispoziţiile Hotărârii nr. 26/21.05.2014, a Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor, de retragere a licenţei pentru participarea la competiţiile de club UEFA, în sezonul competiţional 2014-2015. Decizia este definitivă şi executorie, cu drept de recurs la TAS, în 10 zile de la data comunicării”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

  Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a înaintat un raport Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor, în care a propus retragerea dreptului de participare în cupele europene, sezonul 2014/2015, a FC Dinamo, club care a cerut intrarea în insolvenţă.

  În urmă cu o săptămână, Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a admis cererea lui Duru şi a retras licenţa clubului Dinamo 1948 SA pentru participarea în competiţiile de club UEFA în sezonul 2014-2015.

  Gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare a făcut apel la această decizie.

  FC Dinamo a depus, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă. Tribunalul Bucureşti a analizat astăzi acest dosar şi a rămas în pronunţare.

  Conform legislaţiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.

  Formaţia condusă de Flavius Stoican a ocupat poziţia a patra în clasamentul Ligii I la finalul sezonului, loc care îi permite să participe în turul doi preliminar al Ligii Europa, ediţia 2014-2015.

  Următoarea echipă în clasament care deţine licenţă pentru cupele europene este CFR Cluj.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img